Barcelona

Unnim entra en pèrdues de 107 milions fins al setembre pels costos de la fusió i la crisi

L'entitat Unnim, fruit de la unió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu i actualment controlada pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ha tingut pèrdues de 107 milions d'euros el tercer trimestre. Uns números vermells que els seus responsables atribueixen als costos que ha suposat la fusió, a més de la greu crisi i la morositat, que també persisteix.

RedaccióActualitzat
Unnim va perdre 107 milions d'euros fins al setembre, mentre que l'any passat van tancar amb uns beneficis de 42 milions. El banc atribueix els números vermells al deteriorament dels crèdits i les hipoteques i als costos de la fusió que van engegar fa un any i mig. L'agreujament de la crisi ha fet que destinessin uns 190 milions a fer coixí per fer front a un possible empitjorament de la seva cartera immobiliària i de la morositat.

En l'informe que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Unnim ha atribuït els números vermells al "deteriorament de la cartera creditícia i immobiliària i a l'impacte del cost de la reestructuració de l'entitat en compliment del Pla d'Integració de la fusió". En aquest sentit, Unnim ha explicat que els costos d'integració han suposat unes despeses extraordinàries de 77 milions.

D'aquestes pèrdues se n'haurà de fer càrrec l'entitat que compri Unnim el març o abril de l'any que ve. I la venda serà més atractiva si es repeteix el model que s'ha fet servir per vendre la CAM al Banc Sabadell, que preveu que el fons de garantia de dipòsits n'assumeixi part de les pèrdues.

Es comença a repartir el quadern de venda d'Unnim

Aquesta setmana el Banc d'Espanya ha començat a repartir el quadern de venda d'Unnim a tots els bancs interessats a adquirir-la. L'aragonesa Ibercaja torna a sonar com un dels compradors més ben posicionats, després que ja es mostrés interessada abans que el Banc d'Espanya hi entrés. També hi està interessada la fusió de caixes basques Kutxa Bank.

Fa 3 mesos, el Banc d'Espanya va decidir fer-se càrrec d'Unnim. Van valorar pràcticament a zero el seu patrimoni i el seu negoci bancari. Ara s'han sabut els números de l'entitat fins aquell moment que justificarien que els administradors del fons d'ajudes estatal, n'assumissin la gestió i el dia a dia de l'entitat al costat del director general, Jordi Mestre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut