Tuits i partícules en una establia

janquimActualitzat
L'anunci

Un missatge ho anuncia al Twitter: "allà dalt de la muntanya un àngel als pastors diu: hola hola eixiu eixiu lalararalalalalala, que Jesús és nat i viu!". És una mica inconcret però el "lalararalalalalala" denota un aire alegre que altres missatges confirmen : "Pastorets amb alegria correm tots cap a Betlem que en fons d'una establia ha nascut el rei del cel"

O sigui que tot va començar en una establia. Segons alguns hermeneutes, això indica una vocació de representar la pobresa i la humilitat. Aquesta idea es veuria ratificada en les variants que situen el naixement en indrets menys confortables que un pessebre escalfat per l'alè d'un bou i una mula. Per exemple, néixer sota un marge podria suggerir l'adaptació divina a la crisi.

El misteri

Si ens refiem de l'evangeli apòcrif segons el Twitter, després d'aquesta arribada lluminosa, gràcies a l'energia d'un estel, Déu es va dedicar a l'ensenyament. Però també s'hi adreça gent que prefereix considerar-lo un metge. La seva vocació multitasca fa que d'altres el confonguin amb un hostaler.

També sabem que té casa a Girona, que és bastant bo amb el paisatgisme planetari i que, per causes desconegudes, un dia es va descalçar mentre era al Japó.

Els mandrosos se li disculpen per la seva peresa i els desesperats confien que els ajudarà a trobar objectes perduts: "Per l'amor de Deu!! Ara he perdut les mitges marrons?"

A causa d'aquestes capacitats, és freqüent que el seu nom s'usi en va. Fins i tot aquells que en neguen l'existència se li adrecen amb algun motiu. Ha perdut influència davant d'altres competidors però conserva el do de l'omnipresència.

Déu es revela als incrèduls mentre contemplen un partit de futbol.

Inspira als tuitaires renecs i pregàries però res no ha provocat tant d'enrenou al ditxós timeline del Twitter com la possible comprovació empírica de l'existència d'una partícula seva.

El paper de Higgs

Va ser el físic Leon Lederman qui hauria anomenat "partícula de Deú" a un ens fins aleshores conegut com "el bosó de Higgs", un element que el CERN encara no sap si també és ros i blanquet.

Com que és un assumpte complex, de seguida van aparèixer voluntaris que volien ajudar els científics amb les seves troballes casolanes: "L'altre dia tot escombrant per casa vaig trobar un bosó de Higgs i, ho reconec, no hi vaig donar importància. Llàstima coi!"

Els més agosarats sostenen que aquest bosó també es podria trobar en un paisatge concret o en el mateix cos humà, a més de tenir efectes benefactors per a l'economia.

Tradicions

Com que avui se celebra el dia que el minyonet de les partícules s'encarnava en un ésser humà, per una estoneta còsmica de trenta-tres anys, hi ha gent que ho recorda amb cançons sobre la dieta d'uns pastors que passen el fred amb ous i butifarra tot i que la menja típica d'avui és el "pollastre a la Merkel".

També és tradició comprar neules seques i mullar-les. En algunes cases, els nens s'enfilen a una cadira per dir "el vers". I moltes persones es comuniquen amb una etiqueta redundant o amb nou caràcters que no costen gens de retuitejar: "Bon Nadal". Doncs això: l'autor els desitja unes bones festes.





Anar al contingut