Madrid

El ministre de Cultura actuarà contra les descàrregues amb finalitats lucratives a internet

El ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha fet la seva primera compareixença fora del protocolari nomenament i no ha obviat aspectes força cantelluts com ara la polèmica al voltant de les descàrregues d'internet. Wert ha ensenyat les seves cartes amb aquestes paraules: "Actuaré amb decisió contra qui es lucri indegudament amb la feina intel·lectual i creativa d'altres, però no contra els que simplement s'aprofiten de les possibilitats que creen aquestes xarxes."

RedaccióActualitzat
Les paraules del ministre evidencien que la lluita contra la pirateria continuarà sent un cavall de batalla del govern espanyol i ja ha anunciat "novetats" per tapar els buits legals que desprotegeixen la propietat intel·lectual i no sancionen "l'espoli dels creadors culturals".

En resposta a les declaracions del ministre, l'Associació d'Internautes s'ha mostrat disposada a dialogar amb el nou govern en relació a les lleis que han de regular la propietat intel·lectual. D'altra banda, Víctor Domingo, secretari de l'associació  demana respecte per la comunitat d'internautes i que no se'ls tracti de pirates ni delinqüents.

Un altre eix de la seva política serà el de destinar a la societat un paper nuclear en la cultura del país, cosa que pretén fer promovent una nova regulació del mecenatge; perquè l'autèntic protagonista en la cultura sigui la societat i no tant el govern, que ha de jugar un paper de depositari i dinamitzador de la cultura, i garantista del patrimoni més que no pas un "fabricant de cultura". Amb aquest propòsit es planteja com una premissa indefugible "no acabar amb les subvencions a la cultura, però sí amb la cultura de la subvenció".

Davant les crítiques pel fet que el Ministeri d'Educació hagi absorbit el de Cultura, Wert ho ha justificat com una manera de simplificar l'administració. A més, diu, les competències en cultura tenen a veure amb les comunitats autònomes i, per tant, l'Estat s'ha de limitar a trobar les sinèrgies que afavoreixin la dinamització de les arts.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut