L'Hospitalet de Llobregat / Sant Boi de Llobregat

Una seixantena d'empreses catalanes participen en un programa pioner per conciliar la vida familiar i laboral

Conciliar la vida laboral i familiar ha estat durant anys una de les principals preocupacions de molts treballadors. Ara, en un context de crisi, és un dels aspectes que estan més en risc. Tot i això, hi ha moltes empreses que hi aposten perquè creuen que, si els treballadors poden organitzar-se millor el temps, la motivació davant la feina augmenta i, per tant, són més productius. Una seixantena d'empreses catalanes han participat en un programa pioner de gestió del temps.

TV3Actualitzat
És el cas de la companyia de transport urgent MRW i del laboratori Synthon. Tant l'equip directiu com els treballadors valoren positivament el model de gestió del temps implantat: "Amb aquestes mesures fomentem que la gent sigui més feliç al lloc de treball i, com més felicitat, més productivitat", diu Pilar Cabrerizo, directora de l'àrea de persones de MRW, que apunta que "estar més hores al lloc de treball no significa que siguis més productiu".

Una opinió similar té Sergio Morgado, operari d'instal·lacions de Synthon, que destaca la "tranquil·litat" que li dóna "poder agafar les vacances quan vull, sortir una hora abans o entrar una hora més tard", i creu que també beneficia l'empresa perquè els treballadors "treballem molt millor i rendim més".

En la mateixa empresa, Mari Carmen Alcaide disposa de reducció de jornada però concentrada en un sol dia. "Jo els dilluns no vinc a treballar, però l'empresa sap que jo estic tranquil·la i no he de marxar perquè em toca el nen: jo estic al cent per cent aquí i al cent per cent a casa".

Per la seva banda, Mercè Pla, de l'administració de MRW, afirma que el fet de tenir una jornada laboral de 8 del matí a 4 de la tarda li permet "poder disposar d'unes hores a la tarda per dedicar a la meva vida personal: puc anar a buscar la meva filla cada tarda i portar-la a qualsevol activitat extraescolar, cosa que abans no podia fer".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut