Madrid

Tranquil·litat en la segona i última jornada de vaga dels pilots d'Iberia per la creació d'una filial

Tranquil·litat en la segona i última jornada de vaga dels pilots d'Iberia. L'aerolínia ha reforçat els serveis d'informació al passatger per a tota la xarxa aeroportuària per fer front a la jornada. Fins i tot ha reservat una cinta de recollida d'equipatge de l'aeroport de Barajas per si calgués retornar maletes ja facturades, i ha recol·locat el 90% dels passatgers afectats en altres vols. D'aquesta manera, s'espera que la mobilització per la creació d'una filial de baix cost tingui poca incidència. En total, s'han cancel·lat 118 vols a tot l'Estat, 16 dels quals són connexions entre Barcelona i Madrid.

RedaccióActualitzat
Tot plegat, després que les negociacions entre l'aerolínia i els pilots no han arribat a bon port. Les posicions encara són oposades. Iberia assegura que la creació de la "low cost" Iberia Express tirarà endavant i que començarà a volar a partir del març, amb el començament de la temporada d'estiu de les aerolínies. Els pilots, en canvi, consideren que és il·legal perquè incompleix el seu conveni col·lectiu.

Mentre les negociacions continuen obertes, la companyia ja ha recol·locat en altres vols un 90% dels passatgers afectats per l'aturada d'aquest dijous. 

Es tracta de la segona jornada de vaga; l'anterior, la del 19 de desembre passat, va tenir repercussions mínimes per als usuaris. Al Prat, la vaga es va notar molt poc perquè Iberia només hi opera el pont aeri i alguns vols intercontinentals.
Anar al contingut