Barcelona

Uns 10.000 agents dels cossos de seguretat es manifesten contra les retallades a Barcelona

Al voltant de 10.000 funcionaris de presons, bombers, mossos d'esquadra i agents forestals s'han manifestat aquest dijous a Barcelona contra les retallades en el sector públic en la que ha estat l'última gran mobilització de l'any contra la política del govern català. Aquests col·lectius, que protesten de manera conjunta, es mostren preocupats pels efectes de les tisorades en la qualitat dels serveis públics i afirmen que els ajustos posen en risc la seguretat dels ciutadans.

RedaccióActualitzat
Darrere una pancarta amb el lema "Cossos especials en lluita, amb la seguretat pública no s'hi juga", agents dels Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, funcionaris de presons i agents rurals s'han manifestat aquest dijous a la tarda pel centre de Barcelona. La marxa ha sortit de plaça Urquinaona i ha passat per Via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

Després d'una manifestació molt sorollosa, amb una gran sirena mòbil que capitanejaven els bombers, i plena de pancartes crítiques amb l'executiu català, Santi Mozo, representant sindical dels funcionaris de presons, ha llegit un manifest on afirmava que és "inadmissible que mentre ens incrementen les retribucions dels càrrecs de lliure designació, s'utilitzi l'argument de la crisi per debilitar el sector públic". Mozo també ha dit que, amb la política de retallades, es vol "carregar damunt els treballadors el cost de la inaptitud i la irresponsabilitat dels polítics".

La seguretat i la qualitat dels serveis públics es ressenteixen amb les retallades

Els cossos de seguretat acusen de falta de seny el govern i afirmen que la seguretat i la qualitat dels serveis públics s'estan ressentint amb les retallades. El responsable de presons de la UGT, Xavier Martinez, ha assegurat, en aquest sentit, que cada cop són menys i que s'estan convertint en mileuristes. Per la seva banda, el portaveu del sindicat policial SAP-UGT, Valentín Anadón, ha qualificat de "demagògica" l'actitud del govern i ha defensat que els agents dels cossos de seguretat no són "privilegiats, som persones i arrisquem la nostra vida cada vegada que sortim a treballar".

Aquests col·lectius també critiquen que només es toqui el sou dels funcionaris, però que no s'hagi limitat el que cobren els alts càrrecs.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra acusen el govern d'Artur Mas de voler desballestar els serveis públics amb l'excusa de la crisi i de fomentar divisions entre els treballadors. A més, asseguren que la negociació ja no és possible perquè sempre els toca el rebre als mateixos.

A la manifestació hi han assistit els secretaris generals de CC.OO. i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut