Imatge de satèl·lit presa del 23 de desembre on es veu, encerclada, la nova illa i el fum del volcà.
Imatge de satèl·lit presa del 23 de desembre on es veu la nova illa i el fum del volcà.
Washington

Una erupció volcànica forma una nova illa en aigües del mar Roig

El mar Roig té des d'aquest mes de desembre una nova illa, concretament dins l'arxipèlag de les Zubair, en aigües del Iemen. La nova formació de terreny, d'uns 600 metres de longitud, és fruit de l'activitat volcànica en una zona on es troben les plaques tectòniques africana i àrab.

RedaccióActualitzat
L'erupció enfront de les costes del Iemen va començar el 19 de desembre, quan pescadors de la zona van observar magma disparat a 30 metres d'altura del nivell del mar.

El 23 de desembre un satèl·lit de la NASA va fotografiar la zona i va detectar una nova illa i el fum del volcà que no sorgia en una foto de les illes feta per la mateixa NASA dos mesos abans.

A diferència del volcà submarí situat a prop de l'illa canària d'El Hierro, que fa molts mesos que està en erupció sense emergir, aquest del mar Roig ha anat molt més de pressa.

Cada dos anys sorgeixen a tot el món noves illes per erupcions volcàniques però moltes no duren més de tres mesos per l'envestida de les onades. El material geològic del mar Roig, però, és més estable que en altres regions i aquesta nova formació terrestre podria sobreviure.


Anar al contingut