Façana de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Foto: Panoramio / Pius X Cisa i Camps)
El detingut estava ingressat a l'UCI de l'Hospital de Manresa. (Foto: Panoramio / Pius X Cisa i Camps)
Manresa

La família del detingut ingressat a l'UCI per infart denuncia els Mossos per excessiva violència

La detenció divendres a la nit de Sergio E. C. a Manresa amenaça d'arrossegar polèmica. El jove manresà, sobre qui pesava una llarga llista d'ordres de recerca i captura, va tenir un infart després de resisitir-se violentament als agents que el detenien. La família acusa els Mossos de colpejar-lo de forma indiscriminada i provocar-li diverses contusions i una aturada cardiorespiratòria que el manté en coma. El conseller d'Interior, Felip Puig, qualifica de correcta l'actuació dels Mossos d'Esquadra i atribueix l'infart a la seva actitud "agressiva i al sobreesforç" que va haver de fer en plantar cara als cinc agents que el van identificar divendres.

RedaccióActualitzat
Els familiars del detingut han presentat una denúncia al jutjat d'instrucció de Manresa on posen de relleu, segons ha pogut saber l'agència EFE, que els agents van colpejar "amb molta agressivitat" Sergio E. C., un home de gran corpulència i que els policies van definir com "molt conflictiu".

L'home va acabar a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa després de ser detingut per diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, davant els que, segons la versió policial, es va enfrontar de forma violenta i va provocar lesions a cinc agents.

Versions contradictòries

Segons els familiars, Sergio E. C., que estava acompanyat per la seva xicota, no va oferir resistència en cap moment i en canvi, després de ser lligat de mans i peus, va ser colpejat "indiscriminadament" per part dels agents, el que li va provocar múltiples contusions i seguidament una aturada cardiorespiratòria.

Els familiars també sostenen que els Mossos d'Esquadra van destinar set cotxes patrulla a la detenció. Els Mossos sostenen que només van intervenir sis agents, amb tres vehicles.

Segons els Mossos, Sergio E. C. es va enfrontar als agents de forma violenta i fins i tot va apoderar-se de l'arma penjada en el cinturó d'un dels mossos, amb la qual va amenaçar els policies.

En la denúncia formulada davant el jutjat pels familiars del detingut se subratlla que els agents ja li van dir a la seva acompanyant que al·legarien que havia intentat treure la pistola a un d'ells, cosa que els seus parents neguen que sigui certa.

Quan els agents van aconseguir emmanillar el detingut, es van adonar que respirava amb dificultat i presentava els símptomes d'un infart i van avisar una ambulància.

A l'hospital també es van haver de traslladar amb lesions cinc dels agents que van participar en l'operatiu de la detenció, i van ser donats d'alta durant la matinada.

L'hospital de Manresa ha declinat informar sobre l'estat del detingut.

Anar al contingut