Manresa

Mor a l'hospital de Manresa l'home que va tenir un atac de cor en ser detingut pels Mossos

L'home que va ingressar divendres a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per una aturada cardíaca després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra ha mort aquest diumenge a la tarda. Sergio E.C., de 34 anys i amb tretze ordres de cerca i captura, va tenir un infart durant una detenció, el relat de la qual difereix en funció de qui el faci. La família ha denunciat els Mossos per violència excessiva. El conseller d'Interior, en canvi, assegura que l'actuació va ser correcta.

RedaccióActualitzat
La dona de la víctima, que l'acompanyava en el moment de la detenció, assegura que li van pegar de manera desproporcionada i que l'home no va oferir resistència. Consideren els fets un homicidi i el portaveu de la família ha arribat a declarar "l'han matat els Mossos, que ara intenten tapar el que van fer" a l'agència de notícies EFE poc després que es confirmés la mort de l'home, cap a dos quarts de tres de la tarda d'aquest diumenge.

La versió policial, però, assegura que va ser l'home qui va reaccionar de forma molt violenta quan el van intentar detenir. L'acusen d'amenaçar els agents amb la pistola que va aconseguir prendre a un dels mossos i que va ser en el moment d'emmanillar-lo quan es van adonar que respirava amb dificultat, per la qual cosa van avisar una ambulància.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat l'actuació dels mossos que divendres van detenir aquest home i ha assenyalat que el sobreesforç que el detingut va fer en enfrontar-se amb "excessiva" violència als agents li va poder provocar l'aturada cardiorespiratòria. Puig ha insistit a subratllar com a possible factor desencadenant de l'aturada cardiorespiratòria la mateixa constitució del detingut, d'una gran envergadura.

La família presentarà una denúncia al jutjat contra la policia per intent d'homicidi.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut