Palma

La infanta Cristina va rebre 72.000 euros de la Casa del Rei l'any 2004

El sumari del "cas Undargarin" ha revelat que la infanta Cristina va tenir uns ingressos de 72.000 euros procedents de la Casa del Rei l'any 2004. La data apareix en un document manuscrit del novembre d'aquell any, en el qual també es recullen uns ingressos de 90.000 euros per la feina de La Caixa, on encara és directora de l'Àrea Social de la Fundació de l'entitat.

RedaccióActualitzat
La infanta rep cada any una partida dels pressupostos, que pot variar en funció dels actes als quals participi. El rei disposa d'un màxim de 375.000 euros per repartir-los entre la reina, la princesa d'Astúries i les infantes, segons va difondre la mateixa Casa del Rei la setmana passada.

Al document també es desglossen els ingressos d'Undargarin. S'hi diu que cobrava 200.000 euros l'any de "Londres", 100.000 més de "París" i una altra quantitat, que no s'especifica, de Nóos. Una part d'aquests diners, afegeix, "va a Aizoon", una immobiliària la propietat de la qual està repartida al 50% entre la infanta i Undargarin, investigada per suposat desviament de fons públics.

Altres dades que hi surten són que el matrimoni destinava 52.000 euros cada trimestre a pagar la hipoteca. Quan van començar a pagar aquest deute, la infanta n'assumia tres quartes parts, i el seu marit, la resta. A partir del 5 de novembre del 2004, quan encara devien 1,6 milions dels 3,4 que van rebre com a préstec hipotecari, la situació es va capgirar i Urdangarin pagava 39.000 euros per trimestre davant dels 13.000 de la seva dona.

El sumari també recull que Iñaki Urdangarin i el seu soci a Nóos, Diego Torres, van cobrar presumptament 5,8 milions a través de l'empresa Nóos, diners provinents de convenis amb els governs balear i valencià, adjudicats a dit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut