Palma

Urdangarin va negociar amb Matas al Palau de Marivent el patrocini d'un equip ciclista

Iñaki Urdangarin va utilitzar el Palau de Marivent per negociar amb l'expresident balear Jaume Matas el patrocini d'un equip ciclista, segons recull el sumari del cas de presumpte desviament de fons públics que ha esquitxat el gendre del rei. Urdangarin s'hauria reunit a Marivent l'estiu del 2003 amb l'aleshores president balear, Jaume Matas. José Luis "Pepote" Ballester, conegut regatista amic de la infanta, exdirector general d'Esports del govern balear i també imputat en la causa, els hauria fet d'enllaç.

RedaccióActualitzat
El mateix Ballester hauria revelat l'ús de la residència d'estiu de la família reial per aquests contactes, dels quals Urdangarin hauria obtingut diverses feines relacionades amb el patrocini de l'equip ciclistes de les Illes Balears-Banesto.

Segons va explicar Ballester al jutge instructor del cas "Palma Arena", Urdangarin els va citar a Marivent per concretar-los el projecte el setembre del 2003, després que a principis d'estiu ja els hagués avançat la proposta. Constitaia a fer un seguiment als mitjans de l'impacte de l'equip ciclista i l'ajuda en tots els "esdeveniments colaterals" per promocionar les Balears amb l'equip.
 
L'acord es va segellar el novembre del mateix any i, segons Ballester, en cap moment el govern de Matas es va plantejar fer un concurs públic per adjudicar el projecte. El pressupost era de 300.000 euros.

Més endavant van arribar els convenis per esdeveniments sobre turisme i esports que també apareixen al sumari, amb prop d'1,5 milions d'euros sense justificar, per xifres desorbitades o amb factures que no es corresponien amb l'encàrrec que s'havia fet.

Segons consta en el sumari del cas, la fiscalia considera que Urdangarin i el seu soci Diego Torres van desviar 5,8 milions d'euros de l'Institut Nóos cap a empreses pròpies entre els anys 2004 i 2007. La xifra del que haurien cobrat de Nóos és pràcticament idèntica al que aquesta empresa va rebre del govern de les Illes Balears i de la Generalitat Valenciana en el mateix període.

Una de les dades que apareix al sumari és que la infanta Cristina va tenir uns ingressos de 72.000 euros procedents de la Casa del Rei i un salari de 90.000 per la feina de "la Caixa", on encara és directora de l'Àrea Social de la Fundació de l'entitat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut