Barça

Guardiola avisa de la dificultat de l'Osasuna i adverteix que sempre els ha costat superar els vuitens de la Copa

Any nou i el mateix Guardiola de sempre. El tècnic del Barça ha avisat de la dificultat de l'Osasuna i ha recordat que sempre els ha costat superar els vuitens de final de la Copa. Diu que ha vist bé Messi i Iniesta i que podrien jugar el primer partit de l'any. Atesa la lesió de Villa, Guardiola ha admès la possibilitat de comptar amb Jonathan Soriano per al primer equip. Sobre la seva renovació, el de Santpedor ha dit que l'afició ha d'estar tranquil·la, que ell sap el que es fa, tot i que ha reiterat que encara no ha pres cap decisió. Sí que ha estat més contundent sobre la possibilitat que Bielsa fos el seu substitut a la banqueta del Camp Nou: "Està capacitat. No en tinc cap dubte".

Actualitzat
Guardiola creu que l'Osasuna, que visita aquest dimecres el Camp Nou en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, és el rival apropiat perquè l'equip reprengui el pols a l'alta competició després de l'aturada nadalenca. "Van cinquens a la Lliga i ens exigiran, però això també ens ajudarà a posar-nos ràpid en la competició, perquè no és un equip que espera enrere, sinó que et ve a buscar", ha explicat el tècnic blaugrana. Guardiola sap que la Copa és "un torneig diferent", que reprendre la competició després de les vacances "sempre costa una mica més" i que no es repetirà el 8-0 que el Barça li va fer als navarresos fa dos mesos.

L'estat físic de Messi i Iniesta

El preparador del Barça no ha volgut revelar si Leo Messi, que va aterrar ahir a la capital catalana després de dues setmanes de vacances a l'Argentina, jugarà contra el conjunt navarrès. "Ha arribat bé d'ànim i ha fet tota la sessió amb l'equip. Si vol jugar? No l'hi he preguntat, perquè ja conec la seva resposta, la mateixa que la de tots. Dit això, decideixo jo", ha assenyalat. Més pistes ha donat sobre l'estat d'Andrés Iniesta, que encara no té l'alta mèdica, però que sembla plenament recuperat de la lesió muscular que va patir fa dotze dies també a la Copa contra l'Hospitalet. "Iniesta està molt bé. S'ha entrenat a un molt bon nivell, però només ha fet dues sessions i que jugui 90 minuts potser és precipitat, encara que potser sí està per jugar una estona", ha explicat.

Jonathan Soriano al primer equip?

Un altre dels que podria entrar en la convocatòria és el davanter del Barça B Jonathan Soriano, un dels jugadors del filial que s'ha entrenat amb el primer equip. Guardiola ha reconegut haver pensat en Soriano com a substitut del lesionat David Villa: "Estem estudiant aquesta possibilitat. S'ho mereix per tot el que ha donat al filial i perquè ha demostrat ser un jugador de Primera després de fer tants gols a Segona, però té el 'handicap' que si puja ja no pot baixar (en ser més gran de 25 anys). Si no fos per això ja estaria amb nosaltres".

La cançoneta de la renovació i l'opció Bielsa

Preguntat sobre la seva renovació, un tema recurrent cada any per aquestes dates, Guardiola ha assegurat no haver pres encara cap decisió -"si ho hagués fet ja la sabria el president", ha aclarit- i ha considerat normal participar en la planificació de la temporada que ve. "Sóc l'entrenador i tractar amb el secretari tècnic la renovació de jugadors que entenem són importants per al futur del club forma part de la meva feina", ha apuntat Guardiola, qui creu que l'argentí Marcelo Bielsa, un dels entrenadors que més admira, "té, sens dubte, capacitat" per rellevar-lo algun dia a la banqueta del Barça.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut