Imatge d'una targeta de crèdit Visa
Imatge d'una targeta de crèdit Visa
Madrid

Els bancs encareixen les comissions de les targetes i pel manteniment del compte

Les entitats financeres espanyoles van apujar l'any passat d'un 17 per cent de mitjana les comissions que cobren als seus clients pel fet de tenir una targeta de dèbit. Les de crèdit es van apujar gairebé un 10 per cent. Segons les últimes dades del Banc d'Espanya, els bancs i caixes van cobrar als seus clients 20 euros de mitjana per una targeta de dèbit, tres euros més que a finals del 2010. En el cas de les de crèdit va pujar a gairebé 38 euros, tres més que un any abans.

RedaccióActualitzat
Les comissions de manteniment dels comptes també van augmentar més d'un 22% i es van elevar per sobre dels 26 euros de mitjana, davant dels 21 euros que costaven un any abans. 

Les entitats i els experts atribueixen aquests increments a la situació econòmica, la reducció del negoci bancari i unes previsions complicades per al 2012.

La informació sobre comissions prové dels fulletons remesos al Banc d'Espanya i es refereix als imports màxims i no necessàriament als que s'apliquen a cada operació, ja que al mercat hi ha múltiples ofertes a la clientela que inclouen tarifes per sota de els màxims declarats.
Anar al contingut