Barcelona

"Eva", "Mientras duermes" i "Bruc" parteixen com a favorites als premis Gaudí

Les pel·lícules "Eva", "Mientras duermes" i "Bruc, la llegenda" parteixen com a favorites en la IV edició dels premis Gaudí, que concedeix l'Acadèmia del Cinema Català, que són les que compten amb més nominacions.

RedaccióActualitzat
De les 138 pel·lícules que optaven als premis, després de la lectura de nominats, seran candidates als Gaudí 29 produccions, que competiran en les 22 categories dels guardons.

"Eva" ha estat el film que ha obtingut més nominacions, amb 16, que inclouen els premis a millor pel·lícula en llengua catalana, millor director, millor muntatge i les categories de millor actor i actriu protagonistes i secundaris.

Després de la pel·lícula dirigida per Kike Maíllo, destaquen el thriller "Mientras duermes", de Jaume Balagueró, amb 15 nominacions, i "Bruc, la llegenda", de Daniel Benmayor, amb 12.

"Eva" i "Bruc, la llegenda" competiran per ser la Millor pel·lícula en català juntament amb "Catalunya über Alles" i "Open 24h"; mentre que en la categoria equivalent en castellà ho faran "De gran vull ser soldat", de Christian Molina; "Els passos dobles", d'Isaki Lacuesta; "Mientras duermes", de Jaume Balagueró, i "Katmandú, un mirall al cel", d'Icíar Bollaín, pendent d'estrena.

Pel Gaudí al Millor protagonista masculí lluitaran Juan José Ballesta per "Bruc, la llegenda", Daniel Brühl per "Eva", Amadis de Muga per "Open 24h" i Luis Tosar "Mientras duermes".

A la mateixa categoria femenina la nena protagonista d'"Eva", Clàudia Vega, haurà de competir amb Marta Etura per "Mientras duermes",  Verónica Echegui per "Katmandú, un mirall al cel" i Astris  Bergès-Frisbey per "Bruc, la llegenda".

En la categoria al Millor director estan nominats Jaume Balagueró per "Mientras duermes", Kike Maíllo per "Eva", Carles Torras per "Open 24h" i el trio format per To Errant, Javier Mariscal i Fernando  Trueba, responsables de "Chico & Rita".

Entre els Millors guions la Acadèmia ha seleccionat els d'"Eva", de Sergi Belbel, Cristina Clemente, Martí Roca i Aintza Serra; "Catalunya über Alles", de Daniel Faraldo i Ramon Térmens; "Mientras duermes", d'Alberto Marini; i el de"Chico & Rita", d'Ignacio Martínez de Pisón i Fernando Trueba.

Precisament "Chico & Rita" també ha estat una de les més nominades, en sis categories. En la de Millor pel·lícula d'animació, haurà de competir amb "Arrugues", d'Ignacio Ferreras; "Floquet de neu", d'Andrés G.Schaer; i "Rovelló, la llegenda de Sant Jordi", d'Antoni d'Ocón.

Els actors Bernat Quintana i Diana Gómez han estat els encarregats de proclamar els nominats, mentre que el director de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha destacat que aquest any les candidatures estan més repartides que en l'edició passada, en què va arrasar "Pa Negre", la qual cosa li agrada més perquè ajuda a donar visibilitat a la multitud de professionals que hi ha en el cinema català.

Han participat en la quarta edició d'aquests premis 41 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana, no catalana, i europees; 32 pel·lícules documentals, sis pel·lícules d'animació, 13 pel·lícules per a televisió i 46 curtmetratges, que es repartiran els premis de 22 categories.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut