Catalunya

Els Reis d'Orient visiten totes les llars i reparteixen regals arreu de Catalunya

Els Reis d'Orient ja han repartit tots els regals i joguines als infants de Catalunya després de recórrer pobles i ciutats. Ha estat una nit de molta feina per a Ses Majestats els Reis d'Orient després de la rebuda que els han fet milers de criatures. Melcior, Gaspar i Baltasar han començat el periple que els porta per tots els pobles i ciutats. A la cavalcada més multitudinària, a Barcelona, els Reis han desfilat en una carrossa dissenyada per Custo Dalmau, des d'on han repartit 12 tones de caramels a través d'un sistema de catapultes perquè arribessin a tothom. Aquest any, TV3 ha transmès en directe la cavalcada dels Reis des d'Andorra, en emissió simultània amb el canal Super3.

RedaccióActualitzat
A Barcelona, Ses Majestats han desembarcat a les 17.00 al Moll de la Fusta, on han estat rebudes per l'alcalde, Xavier Trias, que els ha ofert el pa i la sal com a mostra d'hospitalitat i els ha entregat la clau que obre les portes de tota la ciutat. Trias també els ha recordat que moltes famílies ho passen malament per culpa de la crisi i ha demanat als Reis que transmetin el missatge de millora de l'economia per aquest 2012.

La cavalcada tenia al capdavant una carrossa de Custo Dalmau, seguida de 10 més i 26 comparses. Ha sortit del carrer Marquès de l'Argentera i ha acabat el recorregut a la Font Màgica de Montjuïc. La novetat ha estat el llançament de 12.000 quilos de caramels sense gluten amb petits canons per arribar fins a les files del darrere del públic.

El metro ha reforçat el servei amb freqüències de pas entre tres i cinc minuts i més personal de seguretat i neteja, per mitigar l'afectació de la desfilada a les línies d'autobús.

Mapa cavalcada


     















A Tarragona
també han arribat per mar, i els vaixells del port els han saludat amb les sirenes abans que comencés la cavalcada des de la plaça Infants. Posteriorment, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els ha rebut a la plaça de la Font per entregar-los les claus de la ciutat i acomiadar-se'n abans del repartiment de les joguines.

A Lleida
, els Reis han arribat en tren a les 17.45, i després, des de la plaça Ramon Berenguer IV, han començat una cavalcada de dotze carrosses i diversos camions carregats de caramels.

La desfilada ha culminat a la plaça de Sant Joan, on les autoritats municipals encapçalades per l'alcalde, Àngel Ros, els han lliurat les claus de la ciutat.

A Girona
, la cavalcada dels Reis, en aquest cas formada per 10 carrosses i 350 participants, ha recorregut els principals carrers de la ciutat des dels Jardins de la Muralla.

Mapa cavalcada




























Els Reis d'Orient, a tot arreu


Fora de les quatre capitals, la cavalcada de Ses Majestats a Sabadell ha repetit aquest any escenografia ambientada en els ecosistemes. Així, les carrosses reials han simbolitzat la terra, el mar i el desert amb un tronc mil·lenari, una onada i una duna de 4,5 metres d'alçada cada un.

Com ja és habitual, a Sant Cugat del Vallès han arribat en helicòpter al parc de l'Arborètum per recórrer la ciutat en les seves carrosses i adorar el nen Jesús al monestir.

A Gavà, la cavalcada ha començat a la plaça de Jaume Balmes amb un espectacle i amb diferents cançons interpretades per nens i nenes, abans de recórrer els carrers del centre del municipi amb la música del grup de percussió Sonaquetomba i d'una comparsa ciutadana.

A l'Hospitalet de Llobregat, les tres personalitats reials s'han desplaçat des de la plaça de Francesc Macià fins a la de l'Ajuntament i han repartit 6.000 quilos de caramels des de carrosses decorades amb elements i colors sobre els diferents continents i l'origen de cada rei.

Els Reis també han visitat Badalona, ​​on han arribat a les 16.30 en carruatges per desfilar en un cavalcada inspirada en el món infantil del mar, el circ i les joguines.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut