Barcelona

Álvaro Pombo guanya el Nadal amb una novel·la sobre la indiferència

L'escriptor santanderí Álvaro Pombo ha guanyat el 68 Premi Nadal amb la novel·la "El temblor del héroe", una obra en què l'autor reflexiona sobre la indiferència. La novel·la, presentada al premi sota el pseudònim de Jorge Bruno i el títol fictici de "Los amigos de Román", parteix de l'experiència que viu un professor universitari jubilat que contempla un accident, i que dóna peu a Pombo a parlar sobre la indiferència en la societat. L'any passat es va emportar el Premi Alicia Giménez-Bartlett per "Donde nadie te encuentre no et trobi". El Nadal té una dotació de 18.000 euros i el jurat estava integrat per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales.

Actualitzat
Álvaro Pombo García de los Ríos (Santander, 1939) és poeta i novel·lista. Des que el 1973 va publicar el seu primer llibre de poesia, "Protocolos", ha guanyat diversos premis de gran rellevància, entre ells el Premi Herralde de Novel·la amb "El héroe de las mansardas de Mansard" (1983); el Premi Nacional de la Crítica, amb "El metro de platino iridiado" (1990); el Premi Nacional de Narrativa, amb "Donde las mujeres" (1996), i el Premi Planeta, amb "La fortuna de Matilda Turpin" (2006).

El jurat del premi Nadal, lliurat per l'editorial Destino i dotat amb 18.000 euros, ha estat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales, igual que l'any passat. Álvaro Pombo succeeix Alicia Giménez-Bartlett, que va aconseguir el guardó l'any passat amb l'obra "Donde nadie te encuentre".

Un total de 313 novel·les optaven al Premi Nadal 2012. D'aquestes, moltes provenien de l'estat espanyol i les altres de França, Bèlgica, Hongria, Alemanya, Colòmbia, l'Argentina, l'Equador, el Perú, Cuba, Bolívia, l'Uruguai, Mèxic i els Estats Units. La temàtica de les obres presentades anava des de la creació de mons imaginaris fins al relat d'intriga, des de l'evocació del passat fins al plantejament conflictiu de les relacions personals, així com la innovació en la recerca de noves formes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut