Lleida

L'aeroport de Lleida-Alguaire torna a batre el rècord de passatgers en una sola jornada

Jornada intensa aquest diumenge a l'aeroport de Lleida-Alguaire, que ha tornat a batre el rècord de passatgers en una sola jornada amb l'arribada de més de 1.800 turistes britànics. En total hi han aterrat set vols, un de regular de la companyia Air Nostrum i sis més provinents de les illes britàniques, amb esquiadors que han contractat "packs" amb un operador turístic britànic. El primer avió ha arribat de Manchester, i després hi han aterrat vols provinents de Belfast, Londres, Birmingham i Bristol.

RedaccióActualitzat
L'aeroport d'Alguaire, de Lleida, respira una mica gràcies a l'èxit dels últims dies. Des del mes de desembre i fins, com a mínim, al mes de març, a l'aeroport, hi estan operant una mitjana de quatre vols per setmana.

Després que el dia de Sant Esteve, l'aeroport ja va superar els 1.200 passatgers una xifra històrica des  que va ser inaugurat, l'any 2010, aquest diumenge s'ha tornat a aconseguir una xifra rècord.

En total hi han aterrat set vols amb més de 1.800 passatgers, la majoria  turistes procedents de la Gran Bretanya. El primer dels avions ha estat un regular de la companyia Air Nostrum, i els altres sis, contractats per un operador turístic britànic, arribats des de Manchester, Belfast, Londres, Birmingham i Bristol.

Aquest augment de passatgers a Lleida-Alguaire ha estat possible després de l'acord al qual van arribar les administracions per poder obrir l'aeroport a vols de fora de l'espai Schengen.

Per l'alcalde de la capital del Segrià, aquest creixement és una mostra clara del potencial de la infraestructura per esdevenir l'aeroport de referència del Pirineu.

Amb tot, però, des de Lleida es lamenta que la majoria d'aquests turistes se'n van a Andorra a esquiar i que molt pocs es queden a passar uns dies al Pirineu lleidatà. Per això, des del consistori es vol potenciar més Baqueira i Boí per  convertir-los en punt de referència per als turistes d'hivern.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut