Maià de Montcal

Llibertat per al caçador que ha matat un home en confondre'l a Maià de Montcal amb un senglar

Un home de 25 anys, veí de Figueres, ha mort aquest diumenge al matí pel tret d'un caçador a Maià de Montcal, a la Garrotxa. La víctima estava recollint fruits a la zona boscosa de la Costa d'en Traver, sota el santuari de la Mare de Déu del Mont, i el caçador l'ha confós amb un senglar. Els Mossos han detingut l'autor del tret per homicidi imprudent, que ha quedat en llibertat després de prendre-li declaració.

Televisió de CatalunyaActualitzat
L'accident ha passat en una zona on habitualment es fan batudes de senglars. S'hi han posat a les nou del matí, després d'acotar la zona i posar els senyals, però no han pensat que ja hi havia gent a la zona. Eren una vintena de caçadors de Maià de Montcal, Figueres i Besalú, setze a parada i quatre gossers.

Un d'ells, caçador experimentat segons els seus companys, ha disparat cap a un quart de deu del matí a un arbust que es movia i darrera del qual es pensava que hi havia un senglar. En adonar-se que havia matat un home, ell mateix ha avisat el cap de colla. S'ha suspès la cacera i han avisat els Mossos d'Esquadra.

Joan B.S., de 61 anys i veí de Besalú, tenia el permís d'armes i la resta d'autoritzacions necessàries en regla, i ha donat negatiu a la prova d'alcoholèmia. El caçador ha prestat declaració i ara serà el jutge qui decideixi si hi ha hagut imprudència o no en el tret.

Fa vint anys que a la mateixa zona hi va haver un accident semblant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut