Patxi López en una imatge d'arxiu durant una sessió de control al Parlament basc (Foto: EFE)
Patxi López en una imatge d'arxiu durant una sessió de control al Parlament basc (Foto: EFE)
Bilbao

El lehendakari, Patxi López, a favor de modificar la política penitenciària que s'aplica al presos d'ETA

A banda de la situació econòmica, un dels grans temes que el lehendakari té a l'ordre del dia de la seva reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és l'acostament dels presos bascos a Euskadi.

RedaccióActualitzat
Patxi López aprofitarà la reunió que a mitjans de febrer tindrà amb Rajoy per parlar d'economia però també dels presos d'ETA. El lehendakari traslladarà al president espanyol que és factible modificar la situació dels presos bascos respectant la llei.

Segons López, la llei ja "és generosa amb els tercers graus, és generosa quan un pres està malalt i, per tant, aplicant aquesta legalitat hi ha una política penitenciària diferent que es pot aplicar en què tindria cabuda l'acostament dels presos sense vulnerar cap principi ni legal ni de justícia". El lehendakari ha afegit que la modificació "es podria posar en marxa amb voluntat política per part del govern."

Pel que fa al debat intern del PSOE, el lehendakari es posiciona a favor de Rubalcaba i no de Chacón. De tota manera, el president basc considera que la renovació ideològica del socialisme és més important que els noms.

Anar al contingut