Barcelona

Ajornat fins al proper 20 de febrer el judici del "crim perfecte" després que l'acusada ha rebutjat l'advocat

Aldarulls i cridòria a l'Audiència de Barcelona arran del judici per la dona acusada d'haver matat una companya de feina i haver-li suplantat la identitat durant 2 anys abans dels fets per treure'n profit econòmic. L'acusada ha rebutjat el seu advocat a última hora, cosa que ha obligat a suspendre la vista i ha provocat la indignació dels familiars de la víctima. El judici, però, es reprendrà el proper 20 de febrer. La fiscalia demana 24 anys de presó per a María Ángeles Molina pels delictes d'assassinat, falsedat documental i estafa. L'acusació particular en demana quasi 30, mentre que l'acusada del cas conegut com a "crim perfecte" ho nega tot.

RedaccióActualitzat
La Secció Segona de l'Audiència de Barcelona ha advertit a l'acusada que podria estar incorrent en un frau processal per haver decidit a última hora canviar d'advocat al·legant que no s'havia posat d'acord amb el seu en l'estratègia de la defensa. De tota manera, l'Audiència s'ha posat en contacte amb la nova lletrada que ha designat la processada i, finalment, ha acordat fixar la nova vista pel proper 20 de febrer.

La fiscalia i l'acusació particular, de la seva banda, han demanat que el temps que transcorri fins que es notifiqui la sentència no compti a efectes de compliment de la presó preventiva, que acaba el proper mes de març. I és que si encara no hi hagués sentència, la processada hauria de quedar en llibertat provisional.

La Sala haurà de decidir en els propers dies sobre aquesta petició o si decideix prorrogar de forma excepcional la presó preventiva de l'acusada fins que dicti la sentència.

Dos anys ordint l'assassinat

Amb una perruca negra perquè volia simular que era una amiga, l'acusada va anar fins a una desena de bancs i caixes diferents per contractar préstecs i assegurances de vida a nom de la víctima durant dos anys. L'objectiu era, segons la fiscalia, beneficiar-se dels diners un cop l'amiga morís, de fet, després de matar-la. La perruca, per ella, té un significat especial; en va deixar una al costat del cadàver amb les seves restes biològiques i en l'escorcoll que li van fer a casa, en van trobar una altra.

Alguns testimonis la van identificar en una roda de reconeixement, però va ser qui era la seva parella qui va portar la prova definitiva quan va entregar als Mossos un portafolis que contenia el DNI i el passaport originals de la víctima. Segons va explicar, ho va trobar darrere la cisterna del lavabo del pis que compartien tots dos.

En un pis del carrer Balmes de Barcelona, l'acusada s'hi feia arribar correspondència a nom de la víctima, segons consta en el sumari del cas. Entre les cartes, hi havia una factura telefònica i els investigadors van poder comprovar que l'acusada hauria trucat a un prostíbul masculí.

La fiscalia diu que a dos homes del prostíbul els hauria demanat semen, que després hauria posat a la boca i als genitals de la víctima per simular un homicidi sexual. Amb tots els elements lligats, va citar la víctima a sopar en un apartament de lloguer, on després la va trobar morta al sofà la senyora de la neteja.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut