El president de Síria, Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu.
El president de Síria, Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu.
Síria

Al-Assad nega haver ordenat mai obrir foc contra els opositors sirians

El president de Síria, Bashar al-Assad, ha anunciat que farà un referèndum sobre la nova Constitució la primera setmana de març. Ho ha fet en un discurs des de la Universitat de Damasc retransmès per la televisió estatal, en què s'ha referit a la situació interna que viu Síria. Al-Assad ha acusat països estrangers d'estar al darrere de les protestes antigovernamentals i de voler desestabilitzar el seu país. El president siri deixa clar, amb tot, que mai ha ordenat disparar contra els opositors.

RedaccióActualitzat
Segons Al-Assad, aquest complot estranger es dedica a falsejar els fets. En aquest sentit, ha acusat els mitjans de comunicació internacionals de deformar la realitat. En concret, s'ha referit a una entrevista que va concedir a la cadena nord-americana ABC.

Després de 10 mesos de revolta, Al-Assad ha assegurat també, en el seu primer discurs en públic que pronuncia des del juny, que la victòria del règim és a prop i ha emplaçat els sirians a continuar ferms. També ha assegurat que mai s'ha donat cap ordre d'obrir foc contra els opositors. Finalment, s'ha mostrat obert a qualsevol solució àrab a la crisi sempre que es respecti la sobirania del seu règim.

Segons l'ONU, més de 5.000 persones han mort des de l'inici de les protestes, fa 10 mesos, a Síria.

Anar al contingut