Madrid

El ministre Soria, contrari a la taxa turística que prepara el govern català

El ministre d'Indústria i Turisme, José Manuel Soria, s'ha mostrat contrari a la taxa que planteja la Generalitat per gravar el turisme. Segons el ministre, no ajuda ni el sector ni l'economia espanyola.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Indústria i Turisme ha assegurat que respecta el que faci el govern català, però avisa que la mesura no és congruent amb el fet de voler impulsar el sector del turisme com un dels principals motors de l'economia.

José Manuel Soria ho ha dit en la presentació del balanç de les dades de turisme del 2011, un any que s'ha tancat com el quart millor de la història, amb un augment de 8,1% de visites de turistes internacionals. El Regne Unit i Alemanya continuen sent els principals països emissors de turistes, amb creixements de 9,1% i del 3%, respectivament. També ha destacat el creixement de turistes provinents d'Itàlia (un 8,5% més), els països nòrdics (8,4%) i França (4,6%).

Soria ha destacat que aquestes dades confirmen que el turisme, que representa el 10,2% del PIB, és "un dels sectors més importants de l'economia espanyola", només per sota del sector comercial, transport i hostaleria (22%), administracions públiques (16,9%), indústria (14,8%) i construcció (10,9%), i "un sector dinàmic amb capacitat i potencial de creixement".
Anar al contingut