Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau (Foto: ACN)
Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau (Foto: ACN)
Barcelona

L'Oficina Antifrau investiga la duplicitat de càrrecs en la sanitat catalana

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha obert diligències d'ofici per investigar la duplicitat de càrrecs en empreses públiques i privades en la sanitat catalana, si les contractacions realitzades s'ajusten a la llei, i si les auditories efectuades pels corresponents organismes públics van exercir el control adequat.

RedaccióActualitzat
L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert una investigació sobre la duplicitat de càrrecs en la sanitat catalana i sobre el possible règim d'incompatibilitats en l'exercici de les seves responsabilitats públiques del president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i de l'expresident del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) Ramon Bagó, segons han confirmat fonts de l'entitat.

El director de l'OAC, Daniel de Alfonso, vol esbrinar si les contractacions realitzades s'ajusten a la llei, i si les auditories efectuades pels corresponents organismes públics van exercir el control adequat.

Prat va presentar la seva dimissió de conseller  d'USP Hospital i d'Innova, grup d'empreses municipals públiques entre les quals es troba Sagessa, després de la denúncia presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Reus davant de la fiscalia de l'Audiència Nacional per presumpta "prevaricació continuada" i  incompatibilitat de càrrecs en empreses públiques i privades.

Prat és president del consell d'administració de l'ICS per encàrrec del govern de la Generalitat i no rep una remuneració econòmica, sinó només dietes.

Bagó, per part seva, és president històric del Grup Serhs i al mateix temps forma part del consell d'administració del Consorci S.A., una societat anònima de capital íntegrament públic que s'encarrega de la gestió del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), entitat que substitueix el CHC, que Bagó va presidir durant anys.

Anar al contingut