Amb el sistema "contactless", els pagaments es realitzen acostant la targeta al lector.
Amb el sistema "contactless", els pagaments es realitzen acostant la targeta al lector.
Barcelona

Barcelona serà la primera ciutat europea amb el sistema de pagament sense contacte

Barcelona serà la primera gran ciutat europea a instaurar el pagament sense contacte, un sistema que posarà en marxa CaixaBank i que permet operar en caixers automàtics i pagar amb targeta sense haver d'introduir-la al lector. La Caixa preveu que en un termini de tres anys aquests sistema s'estengui a tot l'Estat, amb una inversió de 35 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
La tecnologia "contactless" permet fer operacions sense introduir el PIN per a petites quantitats i s'implantarà a 500 caixers de Barcelona i datàfons de comerços, en què es podrà operar només acostant la targeta al lector, o bé amb el telèfon mòbil.

El director general de CaixaBank, Antoni Massanell, ha assenyalat que quan Barcelona aculli el proper World Mobile Congress, hi haurà 500 nous caixers que operaran amb aquesta tecnologia i s'estan estudiant solucions tècniques amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) perquè aquest mecanisme també es pugui utilitzar en el transport públic. Els mòbils que funcionen amb el protocol NFC podran descarregar-se un software que els permeti poder fer petits pagaments.

La Caixa calcula que el mercat dels petits pagaments mou uns 80.000 milions d'euros, i és el que l'entitat vol assaltar amb aquesta nova tecnologia que, a més, permet de manera opcional obtenir un tiquet de la compra.

Anteriorment, s'han fet proves pilot del pagament "contactless" a Sitges i a les Illes Balears, però amb la seva implantació a Barcelona comença el desplegament a gran escala d'aquest sistema.
Anar al contingut