Cartell del 30 Saló Internacional del Còmic de Barcelona
Cartell del 30 Saló Internacional del Còmic de Barcelona
Barcelona

Mazinger Z complirà 40 anys en un Saló del Còmic de Barcelona dedicat als robots

Els robots seran els protagonistes del Saló Internacional del Còmic de Barcelona que el 2012 compleix la seva edició número 30 ple d'aniversaris, com el mig segle de Spiderman o els 40 anys del gegant Mazinger Z, l'autor del qual, Go Nagai, serà al festival, juntament amb clàssics com Milo Manara. Els organitzadors del saló, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig a la Fira de Barcelona, han ofert avui un avanç del programa, que en aquesta ocasió tindrà el seu vèrtex en l'íntima relació entre el món dels còmics i la robòtica, amb una sèrie de tallers, concursos i exposicions per als quals han comptat amb l'assessorament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

RedaccióActualitzat
El director del saló, Carles Santamaría, ha explicat que s'ha elegit la robòtica -en anys recents van ser els zombis i la música- per la seva connexió amb la "imatgeria col·lectiva".

Santamaría ha insistit que gràcies al suport de la UPC el certamen vol oferir, a més, un acostament divulgatiu a aquesta enginyeria de present i futur i per què no?, promoure vocacions científiques.

"Robots en la seva tinta" és el títol de l'exposició principal, comissariada pel professor de la UPC Jordi Ojeda, en què es fa una repassada dels robots, des dels seus començaments industrials al segle XX fins a la seva actual labor social i de serveis a les persones.

Mazinger Z, que va omplir els somnis i els jocs de molts nens espanyols dels setanta arran de la sèrie d'animació, serà un dels actors destacats gràcies a la presència del seu autor, el mestre del manga Go Nagai.

En el certamen hi haurà una destacada presència d'autors nacionals i internacionals, entre ells el veterà italià Milo Manara, reconegut per les seves històries eròtiques; el canadenc Guy Delisle ("Shenzen", "Pyongyang", "Cròniques Birmanes"), un dels representants de l'anomenat còmic periodístic; el guionista britànic Paul Cornell ("Demon Knights") o el dibuixant novaiorquès Rags Morales ("Action comics").

El certamen, que compta amb un pressupost de 600.000 euros (i que manté les entrades a sis euros, per setè any consecutiu, per ajudar els aficionats a capejar la crisi), confia a superar els 100.000 visitants del 2011.

"Volem que sigui el Saló més espectacular de tots", ha dit el seu director, que ha avançat que per celebrar l'efemèride dels 30 anys tots els visitants nascuts el 1982 podran entrar gratis.

El dibuixant valencià Paco Roca -Premi Nacional per la seva obra "Arrugas"- és l'autor del cartell del saló d'aquest any i, que acompanyat per "la" robot Tibi, un dels enginys que es podran veure el saló, l'ha descobert avui davant els fotògrafs.

"Tibi" i el seu company "Dabo" seran dues de les estrelles del saló, en el marc del qual se celebrarà el Congrés Nacional de Robòtica, que pretén reunir el major nombre de robots humanoides de la història a Espanya.

El director de l'Institut de Robòtica, Alberto Santfeliu, ha avançat que hi haurà expositors amb robots ja desenvolupats per la UPC, així com un taller i un concurs d'humanoides.
Anar al contingut