Tortosa

L'illa dels Bous quedarà buida la pròxima primavera

Cinc bous han mort en els últims dies en una illa fluvial de l'Ebre, a Tortosa, on vivien en estat salvatge. Arran d'aquest incident, la Generalitat ja ha anunciat que retirarà la població de bous d'aquesta illa quan arribi el bon temps. Ja fa 70 anys que aquesta espècie és dins aquesta reserva natural, tot i que una llei va prohibir-la fa més de 10 per preservar l'espai, encara que s'hi van deixar alguns animals pasturant.

RedaccióActualitzat
L'alerta la van donar, amb una trucada al 112, membres del Club de Rem de Tortosa -que s'entrenen prop d'aquesta illa de l'Ebre- i des d'una protectora d'animals en detectar la presència d'un dels cadàvers a la vora del riu. Els agents rurals, a instàncies del Departament d'Agricultura, ja han visitat l'illa per fer un informe sobre l'estat dels animals, tant dels vius com dels morts.

Una necròpsia determinarà la causa de la mort dels cinc exemplars. L'entitat defensora dels animals Anima Naturalis considera que han mort de gana o de malaltia. La representant de la protectora a les Terres de l'Ebre, Laia Jorge, ha reclamat al propietari dels bous o a la Generalitat que tregui els animals d'allà i els porti a un lloc amb millors condicions. "No volem que els sacrifiquin i a l'illa s'estan morint de gana", ha afegit.

En canvi, el Departament d'Agricultura creu que el més probable és que els bous hagin mort de vells i ha encarregat que els agents rurals efectuïn un informe. El director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, ha deixat clar que la responsabilitat d'aquesta illa és del Ministeri de Medi Ambient, concretament de la Direcció General de Costes. Amb tot, la Generalitat ha decidit actuar-hi per acabar amb aquesta polèmica i traurà tots els animals de l'illa. "Ho farem al bon temps, a la primavera. Mentrestant, si veiem que els falta menjar, n'hi portarem", ha explicat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut