Barcelona

Una cinquantena de mossos es tanquen a la comissaria de la plaça d'Espanya contra les retallades

Les protestes per les retallades pressupostàries han arribat al cos dels Mossos d'Esquadra. Una cinquantena d'agents han irromput aquest divendres a la comissaria de la plaça d'Espanya de Barcelona amb la intenció de tancar-s'hi i passar-hi almenys aquesta nit.

BarcelonaActualitzat
Els mossos han entrat a la recepció de les dependències policials cap a les 11 del matí proveïts amb sacs de dormir i han anunciat la seva intenció de passar-hi almenys aquesta nit.

La convocatòria d'aquesta tancada no és oficial i hi participen agents de tots els sindicats amb representació a la policia catalana: CAT, SPC, SAP-UGT i SME-CCOO.

A la tarda, la protesta de la plaça d'Espanya s'ha estès a altres localitats catalanes. Delegats sindicals dels Mossos han ocupat els vestíbuls de les comissaries de Vista Alegre, Lleida i Manresa, seus de les Regions Policials de Girona, Ponent i Central, respectivament. A la capital del Segrià, a més, els agents han tallat durant uns minuts el passeig de Ronda. Segons assegura el sindicat SAP-UGT, també hi ha hagut mobilitzacions a Pineda de Mar, Cornellà i Sant Feliu de Llobregat.

Les retallades que Interior pretén aplicar als Mossos d'Esquadra, que els sindicats xifren en un 25% del seu poder adquisitiu, han fet posar en peu de guerra els representants del cos. El pla d'ajustament preveu també l'augment d'hores de treball i l'eliminació de convocatòries d'accés al cos policial.

Responsables d'Interior es van reunir aquesta setmana amb representants dels sindicats policials per anunciar-los aquestes mesures, per la qual cosa els sindicats adverteixen que aquestes només seran les primeres mesures de pressió si el govern no rectifica.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut