Barcelona

El PPC, disposat a retirar l'esmena a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos

L'acord pressupostari entre CiU i el Partit Popular està a punt de caramel. La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha donat gairebé per fet, avui, que el seu grup retirarà l'esmena a la totalitat al projecte de llei d'acompanyament de pressupostos.

RedaccióActualitzat
El PPC valora "molt seriosament" retirar l'esmena a la totalitat al projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat. L'objectiu, diu la presidenta del PP català, és negociar amb el govern la modificació de la taxa turística i de l'anomenat "tiquet moderador" que gravarà amb un euro les receptes de medicaments. L'anunci l'ha fet Alícia Sánchez-Camacho precisament després de reunir-se amb representants del sector farmacèutic i turístic.

I segons ha dit, si finalment la seva formació retira l'esmena a la totalitat, ho farà per "responsabilitat" perquè "el que demanen en aquests moments els catalans és unitat i entesa".

CiU ja s'ha mostrat obert a negociar tant la taxa turística com la de les receptes. Per tant, es pot interpretar que els populars no impediran la tramitació dels comptes, que arriben al Parlament la setmana vinent. Així doncs, quan falten cinc dies pel debat dels pressupostos al Parlament, Alícia Sánchez-Camacho rebaixa la pressió sobre Convergència i Unió, que necessita suports per tirar endavant els comptes.

La decisió del PP arriba només 48 hores després que CiU ha donat suport al primer paquet de mesures anticrisi de Mariano Rajoy. El to conciliador de Camacho està, a més, en plena sintonia amb el vot de confiança que el president Artur Mas va explicitar ahir a l'executiu espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut