La crisi impacta de ple en l'ofici i deixa menys periodistes per informar (Foto: ACN)
La crisi impacta de ple en l'ofici i deixa menys periodistes per informar (Foto: ACN)
Girona

L'ERO a 'El Punt Avui' acomiadarà un mínim de 49 treballadors

Una cinquantena de treballadors d'Hermes Comunicació -editor de l'edició per a les comarques gironines- i de la Corporació Catalana de Comunicació (CCC) -responsable de l'edició nacional de la capçalera- veuran extingits els seus contractes després de les negociacions amb l'empresa. L'ERO afectarà, finalment, 49 persones, que rebran 20 dies de sou per any treballat amb un topall de dotze mensualitats, que és el mínim que marca la llei.

RedaccióActualitzat
Inicialment s'havia dit que l'ERO afectaria 83 persones, 53 del Grup Hermes i 30 de la CCC, però finalment afectarà un mínim de 49 treballadors, 41 d'Hermes i 8 de la CCC, però tots els d'aquesta segona empresa s'hauran de rebaixar el sou d'un 30 a un 40%, per posar-se al nivell dels treballadors del Grup Hermes.

El problema de les diferències salarials s'origina quan el Grup Hermes va comprar el diari 'Avui' amb els seus treballadors, amb un nivell de sous més elevat que els periodistes d''El Punt'.

Ara, però, els responsables de les dues empreses accepten rebaixar a gairebé la meitat el nombre d'acomiadats que plantejaven inicialment, sempre que els treballadors de l'antic 'Avui' es rebaixin el sou al nivell dels companys de l'antic 'Punt'.

Dimecres passat a la matinada, representants de les empreses i dels treballadors arribaven a un preacord que establia aquesta situació. El preacord va ser ratificat en assemblea pels treballadors dijous al matí a la seu del Grup Hermes, a Girona, i dijous a la tarda a la seu de la CCC, a Barcelona.

En un principi, s'ha obert un termini per acollir-se de forma voluntària als acomiadaments. El mínim marcat per l'empresa és de 41 treballadors del Grup Hermes i 8 de la CCC. De màxim no se n'estableix. Però qualsevol treballador de la CCC que no accepti rebaixar-se el sou, anirà automàticament a la llista.

El termini de baixes voluntàries acaba dimarts de la setmana vinent i, si no s'arriba al mínim previst, el Grup Hermes i la CCC faran la seva pròpia llista, que es donarà a conèixer dimecres vinent al matí.


Anar al contingut