Pujol s'ha referit a la polèmica per la utilització del castellà per part dels Mossos d'Esquadra (Foto: ACN)
Pujol s'ha referit a la polèmica per la utilització del castellà per part dels Mossos d'Esquadra (Foto: ACN)
Barcelona

Pujol diu que els Mossos fan mal a Catalunya en protestar en castellà

"Quin tipus de país és Catalunya si la seva policia no vol utilitzar la llengua pròpia?". Amb aquesta pregunta l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, retreia els Mossos d'Esquadra que facin servir el castellà per protestar contra les retallades. Ho ha dit després de reunir-se amb joves d'Òmnium Cultural.

RedaccióActualitzat
Les declaracions de l'expresident arriben un dia després que alguns sindicats dels mossos acordessin en assemblea deixar d'utilitzar el català en les seves comunicacions internes, una decisió que els ha valgut als policies autonòmics dures crítiques d'institucions culturals i partits polítics, en una polèmica que s'ha traslladat fins i tot al Twitter.

Davant l'enrenou causat, els mossos han rectificat la seva decisió, de manera que, segons el delegat del sindicat SAP-UGT Valentín Anadón, no tornaran a utilitzar el castellà amb la finalitat de protestar per les retallades. Malgrat aquesta decisió, una cinquantena de mossos han tornat a recórrer dissabte al castellà i a enarborar la bandera espanyola per protestar per les retallades en la inauguració de la Casa de Cultura de Lloret de Mar (Selva), a la qual ha assistit el president català, Artur Mas, que precisament ha fet una defensa de la llengua catalana com l'"ADN" de Catalunya.
Anar al contingut