Giglio

S'eleven a sis les víctimes mortals confirmades pel sinistre del creuer "Costa Concordia"

Ja són sis les víctimes del naufragi la nit de divendres a Itàlia del creuer "Costa Concordia". Aquest dilluns al matí se n'ha recuperat una altra. Els equips de salvament que treballen al creuer naufragat divendres a la nit davant de l'illa italiana del Giglio, a Itàlia, ja van localitzar dos cadàvers a la part de la popa del vaixell aquest diumenge, un dels quals corresponia al mallorquí de 68 anys, Guillem Gual, a qui la seva família va perdre la pista en el caos que es va generar durant l'accident. Encara queden 15 persones desaparegudes.

RedaccióActualitzat
La troballa d'un nou cadàver aquest dilluns al matí eleva a sis les víctimes mortals confirmades pel sinistre del creuer "Costa Concordia". Es tracta d'un home que portava posat l'equipament de salvament.

Aquest diumenge ja es van localitzar dos cadàvers de dos homes d'edat avançada, en una cabina de popa amb el salvavides posat. Les víctimes són el mallorquí Guillem Gual, de 68 anys i desaparegut durant l'accident i un ciutadà amb nacionalitat italiana. Els cossos han estat traslladats a l'hospital de Grosseto, on s'espera que se'ls practiqui l'autòpsia.

Els bombers havien rescatat durant el matí de diumenge, amb l'ajuda d'un helicòpter, un dels caps de la tripulació del "Costa Concordia", que havia quedat atrapat. L'home té una cama trencada i se l'ha traslladat a un hospital. Una estona abans, els cossos d'emergència havien rescatat amb vida una parella de ciutadans sud-coreans. Es tracta d'un noi i una noia que eren al creuer de viatge de noces.

Menys desapareguts

El balanç provisional de víctimes del naufragi del "Costa Concordia" és, ara mateix, de sis persones mortes i una quinzena de despareguts.

La xifra s'ha reduït considerablament amb el pas de les hores i a mesura que s'han anat repassant les llistes i els evacuats. S'han donat casos com el de dos japonesos que es donaven per desapareguts i es van presentr ahir al matí a una comissaria de Roma. Hi van arribar en autobús pel seu compte després de ser rescatats i traslladats al port de Santo Stefano.

Interrogants oberts

A terra, la pregunta de com pot haver passat un accident com aquest ressona arreu i continuen arribant documents que recullen el caos i el pànic que es van desfermar al "Costa Concordia".

Les investigacions de les autoritats italianes hauran d'aclarir les causes i les circumstàncies de l'accident. A priori, els especialistes creuen que es poden plantejar diverses hipòtesis: des de la fallada tècnica fins a l'error humà, passant per la versió de la companyia i del mateix capità: que l'escull contra el qual va xocar el vaixell no apareixia a les cartes de navegació.

D'altra banda, l'evacuació del vaixell és un dels motius que ha dut la fiscalia a empresonar preventivament el capità, Francesco Schettino. Segons el fiscal, Schettino no va seguir el protocol d'accident i va abandonar el vaixell tres hores abans que s'acabés l'evacuació, unes acusacions que ell ha negat rotundament.

Supervivents del naufragi que han començat a arribar a Barcelona han corroborat aquesta qüestió, diuen que el capità ja era a terra quan ells hi van arribar, i no descarten una denúncia conjunta contra la companyia

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut