El president de Síria, Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu.
El president de Síria, Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu.
Damasc

Síria indultarà els detinguts en relació amb les protestes contra el règim

El president sirià, Bashar al-Assad, ha promulgat un decret en què concedeix un "indult general" als detinguts relacionats amb les protestes contra el règim entre el 15 de març de l'any passat i el dia d'avui, segons l'agència oficial siriana, Sana. El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, demana al president de Síria que aturi la repressió contra el seu poble.

RedaccióActualitzat
L'amnistia inclou els detinguts per violacions de les lleis de manifestació pacífica, de possessió d'armes i munició sense autorització i de "fugida interior i exterior".

Així mateix, el comunicat explica que els acusats que es troben fugits de la justícia no es podran beneficiar d'aquesta mesura de gràcia si no es lliuren abans del 31 de gener.

En l'últim mes, Al-Assad ha emès diversos decrets similars d'amnistia parcial per posar en llibertat "milers de persones que no tenen les mans tacades de sang."

L'última amnistia va ser el 5 de gener, quan el govern sirià va anunciar l'excarceració de 552 detinguts.

L'alliberament de tots els detinguts per la seva participació en les protestes és un dels punts inclosos en l'acord entre Damasc i la Lliga Àrab, que preveu, a més, el cessament total de la violència i el replegament de les forces armades.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha demanat aquest diumenge al president sirià, Bashar al-Assad, que "deixi de matar" els seus ciutadans.

"Avui torno a demanar al president sirià, Assad, que acabi amb la violència, que deixi de matar els seus conciutadans. La repressió no condueix a res", ha dit en la inauguració de la conferència sobre la transició a la democràcia al món àrab, on participen nombroses personalitats àrabs i internacionals. "El que exerceix el poder mitjançant l'ús de la força o la coerció només va a la ruïna.", va dir Ban.

El cap de l'ONU, en una visita de tres dies al Líban, va afirmar aquest dissabte que la la repressió siriana "s'ha cobrat més de 5.000 morts segons l'ONU."
Anar al contingut