Sant Joan Despí

PSC i ERC presenten esmenes a la totalitat als comptes del 2012

El PP facilitarà que els comptes de la Generalitat pel 2012 passin aquest dimecres el seu primer tràmit parlamentari, mentre que el PSC i ERC han evidenciat el seu desacord amb el govern presentant una esmena a la totalitat. Aquest dilluns s'esgotava el termini hàbil per fer-ho i els republicans han estat els últimss a formalitzar el tràmit. La formació republicana ha avançat que presentaria l'esmena perquè, segons ha explicat a TV3 el president d'ERC, Oriol Junqueras, el govern no es deixa ajudar.

RedaccióActualitzat
"Malauradament, el termini per negociar s'acaba ja i, considerant que el govern no ha fet gestos en la línia que nosaltres considerem correcta, presentarem una esmena a la totalitat", ha anunciat el president d'Esquerra Republicana de Catalunya a "Els matins" de TV3.

Segons ha explicat a Catalunya Informació la portaveu de la formació republicana, Anna Simó, CiU no els ha deixat cap altra opció. ERC, però, no tanca la porta a pactar altres qüestions al llarg d'aquesta legislatura.

"Tenim la sensació que el govern que va parlar de transició nacional i de reduir l'espoli fiscal, malauradament, està fent passos en la direcció contrària", ha explicat Junqueras per argumentar la seva decisió.

El PSC també ha presentat esmena a la totalitat als pressupostos. El primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha justificat la decisió als micròfons de Catalunya Ràdio perquè considera que els comptes no aposten per la innovació ni faciliten la creació d'ocupació.

En canvi, el PPC ha retirat l'esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos. Després de tres dies d'apuntar cap a aquesta direcció, la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, no ha amagat una voluntat en aquest sentit en unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Finalment, s'ha acabat confirmant i el PP aplana el camí per aprovar els comptes amb CiU. Alícia Sánchez-Camacho, però, ha advertit el govern que no es tracta de cap "xec en blanc" i que encara cal negociar per arribar a una entesa en els comptes.

El portaveu del govern català, Francesc Homs, insistia en les últimes hores que perquè hi hagués entesa amb els populars calia que retiressin l'esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos. Aquesta normativa, que es tramita juntament amb els pressupostos, inclou mesures com la taxa turística o el pagament de l'euro per recepta mèdica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut