Imatge d'arxiu d'una sala d'espera buida (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una sala d'espera buida (Foto: ACN)
Crevillent

Denuncien el Centre de Salut de Crevillent per negar-se a atendre un pacient que parlava en valencià

Un metge del Centre de Salut de Crevillent va negar l'atenció a un pacient al·legant que no l'entenia quan li parlava en valencià. L'episodi l'ha donat a conèixer Acció Cultural del País Valencià, que estudia presentar una denúncia penal per raons de discriminació lingüística.

RedaccióActualitzat
Els fets van passar el passat 6 de gener quan un home va demanar ser atès pel servei d'urgències perquè tenia 38 de febre i no es trobava bé. Quan un facultatiu li va dir que no l'entenia, va demanar que l'atengués un altre metge, però li van dir que no era possible perquè era l'únic que hi havia.

L'usuari també es queixa dels comentaris sarcàstics que va haver de sentir del personal sanitari quan va demanar un full de reclamació per denunciar els fets. L'home ha presentat una queixa davant la Conselleria de Sanitat. El ciutadà també ha denunciat que quan va arribar al centre va ser atès pel vigilant de guàrdia i no pel personal auxiliar. El vigilant hauria estat qui va introduir les seves dades a l'ordinador i va avisar el metge de guàrdia.

Ara els serveis jurídics d'Acció Cultural del País Valencià estudien posar una denúncia penal contra els treballadors d'urgències del centre per denegar atenció mèdica per raons de discriminació lingüística.
Anar al contingut