La filla de Subirachs recull la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona de mans de Xavier Trias.
La filla de Subirachs recull la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona de mans de Xavier Trias.
Barcelona

L'escultor Josep Maria Subirachs rep la Medalla d'Or al Mèrit Artístic

L'escultor i pintor Josep Maria Subirachs ha rebut aquest dilluns la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona, en una cerimònia presidida per l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias. L'autor dels grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família, que té 84 anys, ha estat representat en l'acte al Saló de Cent per la seva filla, Judit Subirachs-Burgaya, que ha recollit la medalla en nom seu.

RedaccióActualitzat
En una cerimònia farcida d'emotivitat, durant els parlaments, l'alcalde de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció per poder entregar la primera Medalla d'Or del seu mandat a Subirachs i s'ha compromès a portar-li el guardó a casa seva personalment. Per la seva banda, Subirachs-Burgaya ha recordat les crítiques que va rebre el seu pare durant els anys noranta per les seves intervencions a la Sagrada Família.

El plenari del consell municipal de l'Ajuntament va aprovar el 30 de setembre atorgar la medalla a Subirats "pel conjunt de la seva obra de gran projecció internacional, que representa el trànsit de la figuració i el noucentisme als llenguatges de l'avantguarda". El consistori també el reconeix com el primer artista que situa l'escultura abstracta en l'espai públic de Barcelona i per culminar els grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família.
Anar al contingut