Barcelona

El govern avisa els ajuntaments de retards en el pagament dels diners de la llei de barris

La Generalitat ha comunicat als 117 ajuntaments que tenen projectes de la llei de barris que serà difícil que paguin les obres que es facin aquest any. El portaveu del govern, Francesc Homs, que no ho ha confirmat en la roda de premsa posterior a la reunió del govern, ha replicat, però: "Puntualment no paguem." I ho ha justificat per la situació de la tresoreria. Homs ha anunciat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, es trobaran a La Moncloa el pròxim 1 de febrer.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha fet arribar una carta als 117 ajuntaments que tenen projectes de la llei de barris en què els anuncia retards en el pagament de les obres que es facin aquest any. Això afectarà molts municipis que comptaven amb aquesta aportació econòmica per tirar endavant reformes integrals de millora de zones urbanes.

Els ajuntaments, sorpresos per aquest anunci, es plantegen si podran pagar ells sols unes obres que la Generalitat havia de finançar al 50%. El pla de barris, llei estrella de l'anterior govern, ja va quedar en suspens quan es va anul·lar la convocatòria de projectes el 2011.

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha explicat que la missiva que ha enviat als ajuntaments és una carta "preventiva" per avisar els municipis de les tensions que existeixen a la tresoreria i que poden afectar els projectes.

"Puntualment no paguem"

El portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha referit a la qüestió a la roda de premsa posterior a la reunió de govern. Homs, que no ha volgut confirmar l'impagament, sí que ha replicat: "Puntualment no paguem." El portaveu del govern ho ha justificat per la situació de la tresoreria.

Rajoy i Mas es reuniran l'1 de febrer a La Moncloa

La primera trobada entre el president Mas i Mariano Rajoy des que aquest segon és inquilí de La Moncloa es produirà el pròxim 1 de febrer. Ho ha anunciat el portaveu del govern, Francesc Homs, que ha dit que espera de la trobada que suposi l'inici d'un "període de relacions institucionals diferent del que s'ha viscut els últims 10 anys a Catalunya".

En la trobada, el president Mas posarà sobre la taula la demanda del pacte fiscal per a Catalunya, una demanda de CiU que Homs ha dit que plantejaran perquè hi ha "consens social" i ha afegit que ho proposaran malgrat que no s'hi sumin algunes forces polítiques, com ara el PSC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut