Pancartes dels alumnes contra l'apagada. (Foto: EFE)
Alumnes de l'institut Jorge Juan han protestat contra l'apagada. (Foto: EFE)
Alacant

Un institut públic d'Alacant es queda sense llum per no pagar la factura

L'institut Jorge Juan d'Alacant, on estudien 800 alumnes, s'ha quedat sense llum per impagament de la factura. El centre només ha pogut impartir classe aquest dimarts a las aules on toca el sol. D'entrada, els responsables de l'IES han pensat que podia haver-hi una avaria, però un treballador del centre ha explicat que ja havien rebut una notificació avisant-los que el servei quedaria interromput si no es pagaven els rebuts pendents. La Conselleria d'Educació ho ha atribuït a un error i ha afegit que el subministrament es restablirà immediatament. La situació no és exclusiva d'aquest institut. Responsables d'un centenar d'IES han exigit també aquest dimarts des de València a la Conselleria d'Educació que els aboni les despeses de funcionament del segon quadrimestre, pendents des de finals del 2011.

RedaccióActualitzat
Els prop de 800 alumnes del Jorge Juan, situat al centre d'Alacant, han fet una asseguda de protesta al migdia, amb crits de "volem llum". La situació també ha corregut per xarxes socials com Twitter, mitjançant etiquetes com #fabratenimfred, que la coalició Compromís ha promogut per fer recompte dels centres amb problemes d'aquesta mena, o #JorgeJuan.

A l'IES Lluís Vives de València, responsables d'un centenar de centres de Secundària han donat de marge fins al 24 de gener a la Generalitat Valenciana per pagar les despeses corrents que els deu. Els directors dels instituts han denunciat la "situació d'alarma social" que provoca el deute públic valencià i han remarcat que "es fa impossible garantir la pràctica educativa amb normalitat" per la falta de recursos bàsics per impagament. Segons han dit, molts centres no poden pagar els rebuts de llum, aigua i calefacció i també es troben amb les reticències dels proveïdors, escarmentats, per subministrar-los material.

Els participants en l'assemblea han explicat que hi ha reunions similars tant a Castelló com a Alacant.

Anar al contingut