Imatge aèria del canal Segarra-Garrigues.
Imatge aèria d'un tram del canal Segarra-Garrigues.
Barcelona

La Generalitat rebaixa el preu de l'aigua del canal Segarra-Garrigues a 0,088 euros per metre cúbic

El govern de la Generalitat ha acordat establir el preu final de l'aigua del canal Segarra-Garrigues en 0,088 euros per metre cúbic i bonificar fins a un 75 % la part fixa de la tarifa del servei per als usuaris que s'incorporin al reg aquest 2012. En la roda de premsa posterior al Consell Europeu, el conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha detallat que fins ara es pagaven 0,12 euros per metre cúbic, de manera que la tarifa es redueix un 26,6%.

RedaccióActualitzat
El preu final de 0,088 euros per metre cúbic s'obté a partir d'una tarifa que inclou una part fixa (181 euros anuals per hectàrea) i una part variable de 0,08 euros per metre cúbic. Aquest preu permetrà al govern continuar contribuint en el finançament de la resta del canal que queda per fer: s'ha executat el 66% de l'obra, tot i que encara queden actuacions per fer.

Els regants que s'incorporin al reg durant aquest any 2012 podran beneficiar-se de bonificacions d'entre el 25 i el 75% en els propers tres anys, a més de subvencions de fins al 40% del total en inversions. A partir del quart any, es pagarà el 100% de la tarifa, que s'actualitzarà tenint en compte l'IPC i el preu de l'energia.

L'objectiu de l'executiu català és incentivar l'ús del reg amb aigua del canal amb "un preu bonificat i accessible per als regants", segons ha dit Pelegrí, una iniciativa que s'emmarca en l'objectiu de la Generalitat de potenciar les àrees rurals. "El Segarra-Garrigues és un element de desenvolupament per al sector agrari i ha de ser clau per a la recuperació econòmica del país", ha concretat.

El canal Segarra-Garrigues subministra aigua a 67.816 hectàrees situades en 60 municipis de sis comarques diferents i dóna servei a 16.000 propietaris. En total, el canal implica una inversió de més d'un milió d'euros, dels quals 714 ja han estat executats.
Anar al contingut