Alcarràs

Els pagesos d'Alcarràs organitzen patrulles nocturnes després d'una onada de robatoris

Prop d'una cinquantena de veïns del municipi d'Alcarràs, al Segrià, han iniciat aquesta nit patrulles de vigilància pels masos i granges del terme. L'objectiu és evitar robatoris al camp, que s'estan incrementant en les últimes setmanes. Els pagesos denuncien la impunitat dels lladres i demanen més vigilància policial.

RedaccióActualitzat
Els pagesos d'Alcarràs han començat a fer aquest dimecres a la nit patrulles per vigilar pel seu compte per evitar robatoris en aquesta zona, que és molt àmplia i on hi ha masies molt disperses. Una foguera va reunir la cinquantena de pagesos que han fet tasques de vigilància. El foc va servir per escalfar-se i al seu voltant van tancar els serrells de l'operatiu.

Els pagesos es van distribuir en patrulles de tres o quatre persones i, durant tota la nit, han recorregut en cotxe els camins del municipi vigilant que no hi hagués ningú en les granges i els camps. A molts dels propietaris els han entrat a robar en diverses ocasions i alguns d'ells es troben que les companyies no els volen assegurar a partir del segon robatori o els obliguen a posar alarmes per fer una altra pòlissa.

A banda de les patrulles nocturnes, també han decidit que en faran al migdia. L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha recordat que les patrulles només tenen un caràcter dissuasori i s'ha mostrat convençut que ningú no vol fer justícia pel seu compte.

Els robatoris al camp preocupen i molt els agricultors i ramaders de municipis com Alcarràs, on han viscut un increment dels furts en magatzems i granges l'últim mig any. Els pagesos denuncien, a més, la rapidesa amb què els lladres tornen al carrer després que els detinguin.

Una quarantena de pagesos s'havien reunit hores abans amb l'equip de govern, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local per demanar solucions. Segons l'Ajuntament, la presència policial s'ha incrementat en les últimes setmanes. Per la seva banda, els Mossos han explicat que hi ha un pla operatiu específic per al món rural per lluitar contra els robatoris, i els recomanen sobretot que denunciïn tots els casos.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut