La parada s'ha qualificat de nivell zero i no ha suposat cap risc
La parada s'ha qualificat de nivell zero i no ha suposat cap risc. (Foto: ACN)
Ascó

La central nuclear d'Ascó II fa una parada no programada

La central nuclear d'Ascó II ha fet aquest dimecres una parada no programada després de la detecció d'un descens en el nivell d'un dels generadors de vapor.

RedaccióActualitzat
La central ha informat que, seguint els procediments establerts, ha comunicat al Consell de Seguretat Nacional que a les 13.10 hores s'ha produït la parada automàtica de la unitat II en registrar-se un senyal de baix nivell a la vàlvula d'aïllament dels sistema d'aigua de l'alimentació del generador.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) assegura que la planta està "estable" i que s'analitzen les causes del fet, que no ha suposat cap risc per als treballadors, ni per a la població i el medi ambient. Per la seva banda, la central insisteix que tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat com cal.

La planta es troba en condicions de parada segura a l'espera de la intervenció de l'equip. Una vegada acabats aquests treballs i comprovat el correcte funcionament del sistema, la central es tornarà a connectar a la xarxa elèctrica. L'incident ha estat qualificat de nivell zero en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Anar al contingut