Barcelona

Escarp desvincula la Guàrdia Urbana de la càrrega policial contra els "indignats"

L'extinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha declarat per les càrregues contra els "indignats" del 27 de maig passat i ha explicat que la Guàrdia Urbana només va facilitar les feines de neteja. Escarp ha afirmat que en cap cas l'objectiu del dispositiu policial que s'havia organitzat era el de desallotjar la plaça, sinó el de netejar-la. D'aquesta manera, Escarp, que ha declarat davant del jutge com a imputada, s'ha limitat a explicar quin paper va ser el de la Guàrdia Urbana, un paper passiu, segons ha dit, i no ha volgut valorar l'actuació dels Mossos.

RedaccióActualitzat
Escarp ha arribat als jutjats acompanyada per l'exalcalde Jordi Hereu i l'actual regidor de Seguretat, Joaquim Forn, mostrant així el seu suport a la tasca feta per l'anterior regidora.

La declaració de l'extinent d'alcalde de Seguretat de l'anterior govern municipal socialista ha arribat per la querella presentada per un grup d'integrants del moviment del 15-M contra els comandaments dels Mossos i els càrrecs del Departament d'Interior i de l'Ajuntament.

El jutge també ha citat a declarar com a imputat el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, així com el cap dels antiavalots, David Bordas, i el responsable aquell dia del dispositiu d'ordre públic de Barcelona de la policia catalana, Antoni Antolín.

El magistrat va acceptar obrir una investigació per possibles delictes contra els drets fonamentals, com ara el de reunió. La querella també s'adreçava al conseller d'Interior, Felip Puig, però el jutge no el pot investigar perquè és aforat i, per tant, seria competència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les càrregues policials es van produir el 27 de maig passat, quan es va muntar un operatiu entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana que, segons va informar el conseller d'Interior, Felip Puig, tenia com a objectiu fer tasques de neteja i condicionar l'espai per al partit de la Champions que es jugava aquell dissabte.

L'operatiu, amb 200 agents, va acabar amb càrregues policials contra els "indignats", que feia 11 dies que estaven acampats a la plaça. Els agents van carregar amb porres i van disparar pilotes de goma. Els fets van acabar amb més d'un centenar de ferits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut