Barcelona

Almenys 25 ferits en el xoc d'un Talgo i un tren de Rodalies entre les estacions del Clot i Arc de Triomf

Un tren Talgo que anava buit i un comboi de Rodalies han xocat entre les estacions de Clot-Aragó i Arc de Triomf aquest dijous a la tarda. La Generalitat treballa amb la possibilitat que la falta de senyalització en els túnels d'accés a Barcelona sigui la causa de l'accident. El govern català obrirà un expedient informatiu a Adif per aclarir-ne els fets. Almenys 25 persones han resultat ferides a conseqüència de la col·lisió. Una d'elles, que forma part del personal del Talgo, ha estat traslladada a l'Hospital Dos de Maig. Els altres 24 són passatgers del tren de Rodalies i presenten contusions lleus i alguna fuetada cervical. S'espera que el servei de Rodalies es reprengui amb normalitat aquest divendres al matí.

RedaccióActualitzat
El Talgo anava buit, mentre que al comboi de Rodalies, que cobria el trajecte de l'R1 entre Maçanet de la Selva i l'Hospitalet de Llobregat, hi viatjaven més de 200 persones. Totes elles han estat evacuades després que els operaris de Renfe han fet retrocedir el comboi fins a l'estació de Clot-Aragó.

La falta de senyalització, possible causa

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha apuntat a la falta de senyalització en els túnels d'accés a Barcelona com a possible causa del xoc dels dos trens.

No és la primera vegada que es produeix un accident d'aquestes característiques en aquest punt. El 28 d'abril de l'any passat, un comboi de Rodalies i un Talgo ja van topar a l'entrada del túnel del Clot, i la topada va causar diversos ferits.

Ricard Font ha qualificat de "punt conflictiu" l'estació del Clot per a aquest segon accident en menys d'un any i "en condicions molt similars a les de l'anterior". Font ha dit que espera l'informe d'Adif sobre les causes del xoc per estudiar després si correspon obrir-li o no un expedient informatiu. El responsable de Transports ha insistit a reclamar al govern espanyol una millora en la senyalització en els túnels d'accés a les principals estacions de Barcelona de la xarxa de Rodalies i de Talgo.

Desviada l'R1 i retards a l'R2

Durant la nit, els tècnics treballaran per retirar el tren i s'espera que el servei de Rodalies es reprengui amb normalitat aquest divendres al matí. De moment, els combois continuen circulant amb retard i, a més, els de la línia R1 els desvien per la línia de Passeig de Gràcia.

El tren Talgo col·lisionat tenia previst fer aquest dijous a la nit el trajecte Barcelona-Zuric-Milà. Segons ha informat Renfe, aquest viatge es farà per carretera amb autocars.

Des del Twitter d'emergències de la Generalitat s'informa puntualment de les tasques de restabliment de la normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut