Fantasia de tuits a la dutxa

janquimActualitzat
"El senyor de la dutxa del costat al gimnàs es dutxa amb calçotets". Vet aquí un missatge que tot seguit explica que l'home se'ls treu i els fa servir d'esponja. Sembla impossible, però per quina raó s'hauria d'inventar algú un tuit com aquest?

La dutxa és aquest lloc on tothom té la sensació equívoca d'una absoluta intimitat. Per això s'hi canta, s'hi està tan bé i s'hi viuen moments intensos.

No té res d'estrany, per tant, que els #tuitaires aprofitin l'ambigüitat del vapor tebi per compartir aquestes sensacions tan especials. Una bona dutxa s'anuncia, perquè ho sàpiga tothom, des de Fraga fins a Maó i de Salses a Guardamar, si cal amb una falca de publicitat.

De vegades, las celebració està justificada. És el cas de la primera dutxa de l'any 2012 en un misastge del... 13 de gener.

Detector de personalitat

A la dutxa es descobreix l'autèntic tarannà de cadascú i, en la seva nuesa, s'hi exhibeixen els esportistes i els intel·lectuals, els fanàtics i els sociables: "@MariaBTrenas I no em convides a la dutxa? Amb el que m'agrada... les teves cortines!".

Amb els peus al plat de la dutxa es manifesten els mediambientalistes, els convençust més radicals de l'estalvi : "No he pogut resistirme a quedarme en la dutxa hasta que s'ha acabat l'aigua calenta".

A la dutxa es detecta la gent més activa, l'esperit de l'emprenedor. A cap altre indret s'hi arruga tan bé, com li passa a la pell amb l'aigua, el sentit tràgic de la vida: "no tenir dutxa, haver-te barallat amb la cisterna, dinar familiar amb drama inclòs i que em quedin 5 dies per fer IVA".

Al mateix temps, la dutxa ens parla de la felicitat que s'instal·la en la vida domèstica i de la conjugalitat viscuda amb l'ànim d'un equip de dobles per al tenis.

La porta d'un temps nou

Tant per als partidaris de la dutxa matinera com per als seguidors de la dutxa vespertina, aquest ritual obre una porta. De bon matí, prepara per al consum d'informació: "Primer dutxa, cafè i repàs de diaris. Ara Twitter". Dóna pas a les rutines diàries: "de casa a l'escola, de l'escola a casa, fes deures, ves a atle, arriba d'atle, sopa, dutxa't, estigues fent el zombi una estona i #bonanit!".

L'hora tardana i l'edat adulta entomen el cicle amb més resignació: "Avui, per fi, a caseta. Una rentadora, una bona dutxa, sopar, Twitter i dormir".

Connexions urgents

La dutxa exigeix una certa preparació tècnica que pot ser complexa. Però aquest esforç no garanteix l'absència d'incidents  més o menys desagradables.

Hi ha tuitaires que perceben una connexió amb la dutxa que és gairebé sobrenatural i n'hi ha d'altres, més pragmàtics, que saben quan han de córrer cap a la dutxa sense fer preguntes.

Cantants d'aigua

Si a la dutxa tothom és com és de debò, al Twitter tothom és com s'hi ensenya i les desenes de missatges que cada dia parlen de la dutxa confirmen que als #tuitaires els agrada ser com són i que encara els agrada més explicar-ho.

Des d'algun racó d'aquest hivern encara benigne un tuit ho resumeix amb senzillesa, i amb una imatge més amable que la d'uns calçotets manipulats com si fossin una esponja: "Avui les vinyes tornaven a tenir una fina capa de glaç. Quin fred! Ara toca una dutxa calenta i a estudiar".

Abans que el gebre abandoni les vinyes queden encara molts tuits, un doll de transparència que ens saluda cada dia amb una altra cançó a la dutxa.







Anar al contingut