El director de la BCNegra, Paco Camarasa, i el tinent d'alcalde de Cultura a Barcelona, Jaume Ciurana, presentant l'edició.
El director de la BCNegra, Paco Camarasa, i el tinent d'alcalde de Cultura a Barcelona, Jaume Ciurana, presentant l'edició. (Foto: ACN)
Barcelona

Barcelona acull la setena edició de BCNegra

Del 2 a l'11 de febrer, Barcelona tornarà a ser el centre de la novel·la negra i criminal amb la celebració de BCNegra, la setmana que la ciutat dedica al gènere. En aquesta setena edició es lliurarà el Premi Pepe Carvalho al grec Petros Márkaris i s'homenatjarà el traspassat David Martínez Madero, primer director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, amb una taula rodona sobre màfies russes.

RedaccióActualitzat
Seixanta autors i especialistes en novel·la negra seran els protagonistes de la setena BCNegra. "Els eixos de la setmana seran el passat, el present i el futur", ha afirmat el seu comissari, Paco Camarasa.

La programació inclou exposicions sobre la revista "Gimlet", publicació dirigida per Manuel Vàzquez Montalban, que en només catorze números va reunir el bo i millor del gènere, i la mostra de la col·lecció de Joan Proubasta sobre Sherlock Holmes, que recentment ha estat cedida a la biblioteca pública Arus.

Els escriptors catalans estaran representats per Pau Vidal i Albert Villaró, que publiquen les seves segones novel·les de gènere, "Fronts oberts" i "L'escala del dolor", respectivament. També hi serà la consagrada Carme Riera, que ha debutat en la novel·la negra amb "Natura quasi morta"; Marta Banús, Jordi de Manuel, Vicent Usó i Andreu Martín, entre d'altres. Entre els autors provinents del gènere en castellà hi assistiran Diego Ameixeiras, Juan Bas, Marcelo Luján i Carlos Salem.  

Són molts els autors de renom internacional que visiten aquesta edició, entre els quals destaquen Jake Arnott, David Peace i Anne Perry provinents d'Anglaterra; Inger Wolf, Gunnar Sataalesen i Anders Roslund, dels països del nord d'Europa; Maurizio de Giovanni i Marco Malvadi, d'Itàlia; Patrick Bard, de França, i Claudia Piñero, de l'Argentina.

Una de les activitats més curioses serà l'exhibició de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra. El sotsinspector del cos dels Mossos, Jordi Marí García, durà a terme la taula rodona "Per què no hi ha gats policia?".

Durant la setmana, també es reflexionarà entorn els assassins en sèrie, les desaparicions, l'aparent tranquil·litat dels països nòrdics a través de crims a Dinamarca i Noruega, els crims en les classes altes de la societat i la importància de la neurociència per desemmascarar els assassins.

Anar al contingut