Palma

Polèmica als Premis Ciutat de Palma per la introducció de guardons en castellà

Premis Ciutat de Palma farcits de polèmica. El que havia de ser una nit més en defensa de la cultura balear i catalana s'ha convertit en un acte reivindicatiu per l'actuació de l'Ajuntament de Palma. L'actual consistori havia introduït per a aquesta edició guardons en castellà, fet que ha provocat les queixes de la major part d'autors de les Illes.

RedaccióActualitzat
Des que el PP ha tornat a ocupar el poder a la majoria d'institucions de les Illes Balears, la castellanització de molts actes públics s'ha convertit en habitual, i això ha provocat força polèmica. L'últim cas, aquest divendres al vespre, en l'entrega dels Premis Ciutat de Palma.

L'actual consistori de Palma, en mans dels populars, ha introduït guardons en castellà, cosa que ha provocat les queixes de la major part d'autors de les Illes. La nit cultural es va convertir en una nit reivindicativa.

Els aldarulls van arribar fins al mateix teatre quan uns joves van intentar desplegar una pancarta mentre parlava l'alcalde. Uns d'ells, que precisament va recollir l'any passat un premi d'investigació, va explicar a les càmeres de TV3 que volien desplegar una pancarta amb el text "En català, és Palma".

En el premi a la novel·la en català, que va guanyar el menorquí Josep Maria Quintana, l'escriptor va deixar molt clar quin era el seu posicionament assegurant que la nit tenia un gust agredolç i que destinaria la dotació econòmica del premi a l'Obra Cultural Balear i l'Acció Cultural perquè continuessin fent la seva feina en la defensa del català.

No només hi havia crispació al Teatre Principal. El president Bauzá ja va ser testimoni d'una sonora xiulada a les festes de Sant Antoni a sa Pobla. I al mateix centre de la ciutat s'hi han reunit escriptors i intel·lectuals, per fer un acte paral·lel als premis de l'ajuntament. Era la seva protesta, també reivindicativa, per la llengua.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut