València

Desenes de milers de persones es manifesten a València contra les retallades en l'ensenyament públic

Prop de 70.000 persones, segons els organitzadors, han sortit aquest dissabte als carrers de València per protestar per les retallades aprovats per la Generalitat en Educació sota el lema "Per l'escola pública, no deixis que et retallin".

RedaccióActualitzat
La marxa, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que reuneix els diferents sectors implicats en l'àmbit educatiu, ha sortit poc abans de les sis de la tarda de la plaça de Sant Agustí i el cap de la manifestació arribava passades les set al seu destí, la plaça de la Verge, mentre la cua encara no havia pogut començar el seu camí.

Nens, joves i adults de totes les edats han acudit a la mobilització abillats amb pancartes en les quals les tisores han estat la tònica dominant, sota el so de tambors, xiulets i càntics com "prou de retallades" o "les retallades, per als de les Corts".

Tot i que a aquesta mateixa hora una altra manifestació partia a Alacant des de l'Institut Jorge Juan, nombrosos ciutadans de localitats com la Dénia o la Vall d'Uixó s'han desplaçat fins a València per fer sentir les seves reivindicacions.

Altres de les consignes presents en la marxa han estat "el mestre lluitant també està educant", "per als conills i falcons l'aeroport de Castelló i per als alumnes el barracó" o "més educació i menys corrupció". De fet, un grup d'assistents portava pancartes amb l'emblema de la Generalitat valenciana, encara que renombrado com "Barbaritat valenciana".

Així mateix, molts dels assistents portaven samarretes negres amb el lema "Stop a les retallades" per simbolitzar el dol de l'educació valenciana. Precisament, els docents estan cridats a mostrar aquest dilluns el seu desacord amb les retallades acudint amb aquestes samarretes als centres docents.
Anar al contingut