Un sirià resident a Egipte simula penjar al president sirià, Bashar al-Assad. (Foto: EFE)
Un sirià resident a Egipte simula penjar al president sirià, Bashar al-Assad. (Foto: EFE)
El Caire

Creix la divisió entre els observadors àrabs a Síria i l'Aràbia Saudita decideix retirar el seu personal

El ministre d'Afers Estrangers de l'Aràbia Saudita, el príncep Saud al-Faisal, ha anunciat durant la reunió de ministres d'Exteriors de la Lliga Àrab que el seu país retirarà els observadors a Síria i ha fet una crida a la comunitat internacional perquè exerceixi "tota la pressió possible" perquè el règim sirià compleixi amb la proposta de pacificació àrab.

RedaccióActualitzat
D'altra banda, el president del Consell Nacional Sirià (CNS), la major organització opositora siriana a l'exili, Burhan Galiun, s'ha felicitat pel pla de la Lliga Àrab, encara que ha matisat que no negociaran amb el règim fins que el president, Bashar al-Assad, anunciï la seva marxa. "Avui cap sirià podria negociar amb l'assassí del seu poble, Al-Assad ja està cremat", ha assegurat Galiun.

El president opositor a l'exili també ha insistit que el CNS és partidari de comptar amb el suport del Consell de Seguretat de l'ONU per a qualsevol decisió que els països àrabs puguin adoptar, cosa que la Lliga Àrab ja ha anunciat que sol·licitarà.

Mentrestant, a Síria, almenys 13 persones més han perdut la vida diumenge, en una nova jornada de violència a diverses zones del país.

Anar al contingut