Auckland

El fundador de Megaupload es declara innocent de tots els càrrecs

El fundador del web per compartir arxius Megaupload, Kim Schmitz, s'ha declarat innocent dels càrrecs de pirateria i blanqueig de diners que li imputen. Schmitz, detingut dijous per l'FBI juntament amb tres col·laboradors, ha declarat aquest dilluns de matinada davant un tribunal neozelandès.

RedaccióActualitzat
Kim Schmitz, també conegut com a Dotcom, s'ha declarat innocent de tots els càrrecs que li imputen davant el jutge. El fundador de Megaupload s'ha queixat en la vista que les autoritats estan intentant crear una imatge molt negativa de la seva persona i el seu advocat ha afegit en la seva defensa que el negoci de Megaupload s'ha malinterpretat: diu que es dedica a l'intercanvi d'arxius i no a copiar o reproduir continguts protegits.

El jutge encara no ha decidit si deixarà l'acusat en llibertat sota fiança, com demana la defensa. Per tant, Schmitz continuarà detingut en presó preventiva fins que el magistrat no s'hi pronunciï, cosa que podria passar dimecres.

Durant la seva compareixença davant el tribunal de Nova Zelanda, el fundador del portal ha negat amb rotunditat qualsevol conducta criminal o incorrecta, com defensa l'FBI, que el va detenir dijous acusat de pirateria i blanqueig de diners. Els Estats Units han demanat a Nova Zelanda l'extradició de l'acusat i tres directius més que també van ser detinguts amb Schmitz, justament unes hores després de la vaga i la protesta a internet contra la SOPA i la PIPA, les lleis que preparen el Congrés i el Senat contra la pirateria.

Mentre avança el procés judicial, el portal Megaupload continua tancat i els usuaris que han pagat per emmagatzemar arxius no poden accedir de moment al seu material.

Anar al contingut