Barcelona

Les llars d'infants de Barcelona reclamen subvencions i acusen l'Ajuntament de malbaratar recursos públics

Les llars d'infants privades de Barcelona reclamen a l'ajuntament que subvencioni les seves places i denuncien que al districte de Sant Martí la proliferació d'escoles bressol municipals està arruinant el seu negoci i reclamen ajuts perquè el preu s'iguali a les llars públiques.

RedaccióActualitzat
Les patronals que agrupen la major part de llars d'infants d'iniciativa privada de Catalunya acusen l'administració de malbaratar recursos públics cada cop que obre places d'escola bressol municipals allà on ja n'hi ha de privades. Posen com a exemple el districte de Sant Martí, on els últims anys s'han construït deu noves guarderies públiques i ara, sumant places de públiques i privades n'hi ha 1.300 de lliures.

Jordi Fibla, secretari general de l'Associació de Llars d'Infants de Catalunya, planteja un canvi de model, ja que considera que "no és just" que hi hagi unes famílies que estiguin molt beneficiades pels fons públics i que, en canvi, n'hi hagi unes altres amb un nivell d'ingressos similar a les anteriors que no tenen plaça a les llars públiques o bé que els agrada més la xarxa privada i no tenen cap ajuda.

Les patronals de les llars d'infants privades reclamen ajuts directes per a les famílies de manera que el cost que paguen per dur els seus fills en aquests centres s'iguali al de les públiques.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut