TV3

L'arquebisbe de Tarragona: "Les dones no poden dir missa, igual que jo no puc portar fills al món"

Tots som iguals, però les dones no poden oficiar missa perquè "tenim funcions diferents". És l'opinió que l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha donat aquest dilluns en una entrevista al programa "Els matins", de TV3. "Jo tampoc puc fer algunes fucnions que fa la dona, no puc portar fills al món", ha argumentat. Sobre els homosexuals, Pujol ha considerat que tenen un "comportament inadequat". Després de les cinc morts per violència de gènere, a Catalunya, des de principis d'any, l'arquebisbe de Tarragona ha afirmat que aquesta violència es deu a problemes de fons de la societat, on s'han capgirat els valors com la fidelitat, l'amor i el perdó.

RedaccióActualitzat



Tot i considerar que "tots som iguals a l'església" i que la dona hi té un "paper importantíssim", Jaume Pujol no concep la idea que una dona pugui arribar a dir missa. "Perquè cadascú té les seves funcions. Jo tampoc puc fer algunes funcions que fa la dona. No puc portar fills al món", ha afirmat. "Si vostè em pregunta quan arribarem a tenir les mateixes funcions, li diré 'jo no podré ser mai una dona", ha afegit.

Pujol, que té un blog, ha assegurat en referències a gais i lesbianes que "com a fills de Déu, tots tenim la mateixa dignitat. Ara, hi ha comportaments que no sóon adequats. I jo penso que no són adequats, sincerament, ni per la persona que ho fa ni per la societat . I això ho hem de pensar molt, la responsabiltiat que avui tenim davant de la nostra societat".

L'arquebisbe també ha parlat del matrimoni. "Jo de vegades els hi dic als matrimonis: el fill més petit és el teu marit. Dic a les dones: el que has de cuidar més és el teu marit, és el fill més petit de casa teva. És una manera de dir-los també que no es poden descuidar".

Membre de l'Opus Dei i arquebisbe des del 2004, Pujol ha considerat "molt trist que hi hagi hagut casos de pederàstia" i ha remarcat que "hem de ser capaços de demanar perdó."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut